23 січня 2013
Тексти

"Ландскнехти Галицької армії". Про військове найманство в УГА

Що могло спонукати уродженців благополучної Чехії, Австрії, Хорватії, Італії проливати свою кров за нікому не відомий народ, який майже не мав шансів вистояти на трьох фронтах відразу? Такі особистості варті нашої уваги вже самим фактом свого вибору.

"Ланцюг Єднання" у січні 1990 року. Родинні ФОТО

Ці фотографії наповнені не тільки політичним змістом. Вони показують нам повсякденне життя останніх років Української РСР - одяг, вулиці, машини. А головне - людей, сповнених надій на краще.
Коротко

СБУ передала до музейних фондів Буковини конфісковані раритети

23 січня співробітники управління СБУ в Чернівецькій області передали до державних фондів Чернівецького художнього та краєзнавчого музеїв 11 старовинних предметів, які мають культурну та історичну цінність, і за рішеннями суду були конфісковані в контрабандиста-іноземця.

Хасиди в США відсудили в Росії 50 тисяч доларів щодня за свій архів

Федеральний суддя в США постановив, що Росія має платити штраф у розмірі 50 тисяч доларів на день за небажання повертати рукописи і книги хасидського руху "Хабад-Любавич".

В Києві презентують книгу про каральну психіатрію в СРСР

У Києві відбудеться презентація книги керівника Міжнародного благодійного фонду "Глобальна ініціатива в психіатрії" Роберта ван Ворена "Про дисидентів і божевілля: від Радянського Союзу Леоніда Брежнєва до Радянського Союзу Володимира Путіна".

В Сербію привезли останки останнього короля Югославії

До Сербії зі США привезли останки останнього короля Югославії Петра ІI Карагеоргієвича. 42 роки тому він помер у вигнанні у США.

Підозрювані у крадіжці картин з музею Роттердама заарештовані

Троє громадян Румунії заарештовані в Бухаресті за підозрою в причетності до крадіжки картин Матісса, Пікассо, Гогена і Моне з музею Роттердама в жовтні 2012 року.

БАНДЕРУ І ШУХЕВИЧА ВИЛУЧИЛИ З ТЕСТІВ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ?

Імена українських військовиків та політичних діячів Степана Бандери та Романа Шухевича Міністерство освіти вилучило з переліку осіб, про які треба знати, аби скласти цьогорічне незалежне оцінювання з історії України.

На Куликовому полі відкриється новий музей

На території музею-заповідника "Куликове поле" (Тульська область, Росія) почалося будівництво нового музейного комплексу, приуроченого 700-річчя з дня народження преподобного Сергія Радонезького.