22 жовтня 2013
Коротко

На Закарпатті презентують електронний архів визвольного руху

В Ужгороді Центр досліджень визвольного руху представить проект "Електронний архів українського визвольного руху avr.org.ua".

Горлівський музей крихітних книг став найбільшим в Європі. ФОТО

У Горлівському музеї мініатюрної книги з'явився ювілейний 10 000 примірник - він вміщується на долоні - путівник Кримом. Тепер зібрання крихітних книжок у Донбасі можна назвати не тільки унікальним завдяки раритетам, які там знаходяться, але і найчисленнішим у Європі.

"Знай, де стоїш" - фотоколажі з місць історичних подій. ФОТО

Телеканал History презентував рекламну кампанію "Знай, де стоїш" (Know Where You Stand). В основі проекту - поєднання документальних фотографій iз сучасними знімками, зробленими з тієї ж позиції.

У Києві презентують книгу про родину Лесі Українки

Книгарня "Є" та видавництво "Темпора" запрошують на презентацію книжки Тамари Скрипки "Родові гнізда Драгоманових-Косачів: їх устрій та культура".

ВИСТАВКА ПРО ТЕ, ЯК СВІТ РЕАГУВАВ НА ГОЛОДОМОР

Національний музей "Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні" презентує виставку-дебати "Геноцид українського народу: реакція міжнародної спільноти".

Музей Шевченка обіцяють відновити до святкування ювілею Кобзаря

Будівельні роботи з відновлення музею Тараса Шевченка в Києві будуть завершені до святкування 200-річного ювілею Кобзаря, запевняє міністр культури України Леонід Новохатько.

АНОНС: телевізійна ІП про Махна і його визвольний похід з Петлюрою

Видатний політик і полководець Нестор Махно після поразки його армії і краху фактично державного утворення (так звана "Гуляйпольська Республіка") лише на еміграції усвідомив, що найбільшою його помилкою було категоричне несприйняття ідей української державності у 1917-1921 рр.

Британський музей виплатив компенсацію Фельдману

Британський музей виплатив компенсацію родині Артура Фельдмана, чия колекція творів мистецтва була розграбована нацистами в березні 1939 року. Онук Фельдмана-ізраїльтянин Урі Пелед довів, що в музеї зберігається картина німецького художника "Молода пара на тлі пейзажу" 16-століття, що належить його дідові.