23 грудня 2010
Тексти

2010: Янукович заплутався у слові "археологія"

На засіданні Громадської гуманітарного ради, яке відбулося в середу, 22 грудня, в Києві, Президент Віктор Янукович заплутався у слові "археологія".

Архівіст Ольга Вовк: як знайшли оригінал Конституції Орлика староукраїнською

Перша стаття стосується віросповідання. Дуже чітко зауважено, що на теренах України має бути віра православна і саме Константинопольського підпорядкування, а не Московського.

Гітлер – Сталіну: З днем народження!

Рівно 71 рік тому, 23 грудня 1939 року газета "ПРАВДА" вийшла із незвичною вітальною телеграмою на шпальті. Адольф Гітлер у найтепліших виразах привітав Йосипа Сталіна з шестидесятиріччям.
Колонки

Володимир Острів: Історія Голоду: "Селянам дали два роки пільг, а потім забрали усе"

Як гриби після теплого дощу, виростали в селі різні продовольчі і промтоварні магазини, дрібні й середні приватні лавочки й ларьки. Селяни будували млини, олійниці, круподерки та виробляли ремісничі вироби, які продавали на ринку.
Коротко

У Лаврі не пускали журналістів знімати акцію на захист музеїв (ФОТО)

Громадські активісти, митці, вчені та інші небайдужі кияни зібралися 23 грудня біля стін Києво-Печерської Лаври на акцію "Не дамо виселити музеї з Лаври".

В Україні 5 об'єктів у Світовій спадщині ЮНЕСКО, а у Польщі - 13

Кулиняк закликав до створення єдиного Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

ГРОШІ НА ХРАМ УПЦ (МП) ВІДІБРАЛИ В ОХОРОНИ ПАМ'ЯТОК?

Гроші на будівництво нового кафедрального храму УПЦ (МП) відібрали в охорони пам'яток культури Києва. Про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець.

Генконсул РФ у Львові плутає "російське" і "руське"

Генеральний консул Росії у Львові Євген Гузєєв пояснив, що російська мова - це насправді руська.

Сьогодні Солдатенко вшанує Сагайдачного на урочистих зборах

23 грудня 2010 р. о 14.00. в київському міському Будинку вчителя (вул.. Володимирська, 57) розпочнуться урочисті збори з нагоди 440-річчя з дня народження гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного.

Ліквідатори вже готують Інститут національної пам'яті до передачі Табачнику

В Інституті національної пам'яті почала працювати ліквідаційна комісія. Як розповіли працівники, їх офіційно попередили, що 15 лютого 2011 року у них останній робочий день.

Контрабандисту не дали вивезти золоту прикрасу вагою 2 кг

В Автономній Республіці Крим співробітники СБУ у взаємодії із митниками попередили протиправну спробу вивезти за межі України золоту прикрасу віком близько двох тисяч років.