23 травня 2013
Тексти

Смерть Націоналіста. На пошану полковника Євгена Коновальця

День Героїв спочатку в діаспорі, а тепер і в Україні відзначають 23 травня. У день загибелі першого провідника ОУН, полковника Коновальця. Чин цієї людини належно не пошанований державою, за яку він боровся і загинув.
Коротко

МЗС Росії визнало, що генконсул РФ у Криму наговорив зайвого

У Міністерстві закордонних справ Росії визнали, що генконсул РФ у Сімферополі Владімір Андрєєв припустився некоректних формулювань стосовно кримських татар.

У Києві розкажуть про економіку ранньомодерної Волині

Центр дослідження і відродження Волині представляє чергову лекцію - цього разу на тему "Економічний розвиток Волинського воєводства за ранньомодерної доби".

В інтернет виклали дослідження ідеолога ОУН про фашизм

Електронний архів визвольного руху виклав в Інтернет копію дослідження ідеолога ОУН Ярослава Старуха, який проаналізував тотожність комунізму і фашизму ще за десятиліття до відомих світових праць — у 1946-му.

При львівському музеї "Арсенал" відкрився ресторан

Днями в підвалах львівського Арсеналу відкрив свої двері перед відвідувачами новий розважальний заклад.

Оголошено конкурс наукових робіт про Голодомор як геноцид

До 80-х роковин Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору оголошує конкурс наукових студентських та аспірантських робіт про Голодомор 1932-1933 років як геноцид українського народу.

Держархів презентує нові видання про Другу світову Велику вітчизняну

У Києві відбудеться прес-конференція Державної архівної служби України на тему "Оприлюднення документів про події Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у науково-популярних та наукових виданнях, підготовлених державними архівними установами України".

Кримські татари пікетують генконсульство провокатора Андрєєва

Кримські татари за закликом меджлісу кримськотатарського народу проводять пікет біля будівлі Генконсульства Росії в Сімферополі.

На Київщині відкрили пам'ятний знак повстанцям проти радянської влади

В селі Зазим'я Броварського району Київщини було встановлено і освячено пам'ятний хрест зазимським партіотам, що у травні 1920 р. захищали своє село від безбожного режиму.

На батьківщині гетьмана Разумовського розстріляли Леніна

У центрі села Лемеші Козелецького району Чернігівщини невідомі особи із застосуванням вогнепальної зброї пошкодили пам’ятник Леніну.

Опозиція передала 5 тис. грн на музей Шевченка

Народні депутати від партії "Батьківщина" скинулися по кілька десятків гривень і, зібравши в результаті 5 тисяч гривень, передали ці кошти Літературно-меморіальному будинку-музею Тараса Шевченка в Києві.

У Шанхаї готується до відкриття музей кіно

Кіно, яке можна помацати. У Шанхаї готується до відкриття музей китайського кінематографа. Експозицію розмістять на колишній території Шанхайської кіностудії.