22 травня 2013
Колонки

Володимир Чистилін: "Хай нас саджають". Про день перепоховання Шевченка в СРСР

22 травня 1967 року міліція затримала кількох чоловіків та спробувала розігнати решту шанувальників Кобзаря. Але люди не скорилися. Близько 500 осіб рушили бульваром Шевченка і Хрещатиком до будинку ЦК КПУ. Вони ішли щільною колоною...
Коротко

МЗС має претензії до генконсула РФ, який образив кримських татар

МЗС України викликало старшого радника посольства Росії в Україні, щоб висловити занепокоєння некоректними висловлюваннями генконсула РФ у Сімферополі на адресу кримськотатарського народу.

РОСІЯНИ ВВАЖАЮТЬ УКРАЇНЦЯ НАЙКРАЩИМ ПРАВИТЕЛЕМ XX СТОРІЧЧЯ

Згідно з соцопитуванням, проведеним "Левада-центром", кращим правителем Росії у XX столітті жителі країни назвали Леоніда Брежнєва. На другому місці в рейтингу народної любові - Сталін. Найбільше ненавидять Горбачова і Єльцина.

В усіх церквах УГКЦ молитимуться за жертв Волинської трагедії

В неділю, 14 липня 2013 року, у всіх храмах Української греко-католицької церкви відбудеться поминальне богослужіння за упокій душ всіх поляків і українців, невинно убієнних під час польсько-українського конфлікту 1940-х років.

Російський музей відправив "Запорожців" Рєпіна на Урал

Шедевр Іллі Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану", який знаходиться в постійній експозиції Російського музею (ГРМ), на чотири місяці переїхав на тимчасове експонування в місто Сатка Челябінської області.

Татари вимагають депортувати генконсула РФ за "фашиствуючі" слова

Голова фракції "Курултай-Рух" ВР Криму, перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров закликав владу України заявити про небажаність перебування генерального консула Росії в Сімферополі Владіміра Андреєва на території України.

В Чернігові й Івано-Франківську - лекції про архіви КГБ

Архівіст, експерт із доступу до архівів Центру досліджень визвольного руху Ігор Кулик проведе у Чернігові публічну лекцію на тему "Про що розповідають архіви КГБ?".

Брат принцеси Діани закриває її музей

Молодший брат принцеси Діани закриває музей леді Ді в фамільному маєтку Олторп на північний захід Нортгемптона.

ГЕНКОНСУЛ РОСІЇ В КРИМУ НАЗВАВ ТАТАР "ЗРАДНИКАМИ"

Генеральний консул Росії в Сімферополі Владімір Андрєєв заявив, що фільм про депортацію кримських татар "Хайтарма" "спотворює історію Великої Вітчизняної війни", і порадив кримським татарам не замовчувати "тематику зрадництва".

У липні в Луцьку - акція польсько-українського примирення

6-7 липня 2013 року в Луцьку відбудеться громадська акція польсько-українського примирення.

У Тернопільському замку хочуть зробити музей міста

Кількість музеїв у Тернополі незабаром може зрости. Йдеться насамперед про тернопільський замок - історичну будівлю в центрі міста.

У соборі Паризької Богоматері застрелився французький історик

78-річний історик та ультраправий есеїст Домінік Веннер, що брав активну участь у боротьбі проти легалізації у Франції одностатевих шлюбів, покінчив з собою перед алтарем собору Нотр-Дам-де-Парі.