23 вересня 2013
Тексти

Печатки Київської Русі. Їх торкалися наші предки. ФОТО

На сьогодні найдавніший документ з історії нашої країни датується 1130-ми роками – це Мстиславова грамота, єдина, яка вціліла. Подальші документи – з ХІІІ століття. А цими печатками володіли реальні люди, котрі жили 700-900 років тому...
Коротко

"Найпрекрасніший музей світу" показує жіночі форми. ФОТО

У музеї "Фолькванг" відкрилася експозиція "Жінки" іменитого німецького скульптора Томаса Шютте. Художник брав активну участь у підготовці своєї персональної виставки, і, як він заявив напередодні її відкриття 21 вересня, результатом залишився вельми задоволений.

АЗАРОВ І РИБАК ВІДКРИЛИ БЮСТИ РАДЯНСЬКИМ ПАРТИЗАНАМ У КИЄВІ

Прем'єр-міністр Микола Азаров і голова Верховної Ради Володимир Рибак відкрили погруддя командирів партизанських загонів УРСР в часи німецько-радянської війни - Сидора Ковпака та Олексія Федорова - у парку Вічної Слави у Києві.

У Запоріжжі на День міста відкриють "Музей Брежнєва"

У запорізькому краєзнавчому музеї відкриють новий зал. Експонати нового залу будуть ілюструвати післявоєнне відновлення Запорізької області, зокрема, роботу в регіоні майбутнього генсека КПРС Леоніда Брежнєва.

До єгипетського музею повернули награбоване після повалення Мурсі

У музей старожитностей єгипетського міста Маллаві повернули щонайменше чотириста експонатів, викрадених звідти під час заворушень серпня 2013.