24 вересня 2013
Колонки

Роман Горбик: Зло без злочину. Післямова до життя солдата

Протягом трьох років його катували у Бутирці, бо він був охоронцем Гітлера. Потім були виправні роботи. Водночас із юридичного погляду суть його провини незрозуміла. Він справді не вчиняв жодних злочинів і не був навіть членом нацистської партії, хоча був членом СС.
Коротко

На Черкащині відзначили 70 років Десанту Смерті. ВІДЕО

Біля селища Литвинець (Канівський район Черкаської області) відкрили пам'ятний знак учасникам Дніпровської десантної операції.

Mercedes відкриє музей в Китаї. ФОТО

Днями концерн Daimler AG оголосив про те, що в Піднебесній буде відкритий культурний центр Mercedes-Benz, основним елементом якого стане другий у світі міжнародний музей марки.

АНОНС: телевізійна ІП - українська бондіана і Яневський про ОУН

24 вересня в ефірі програми "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" журналіст та історик Данило Яневський озвучить уласні украй нетрадиційні (з точки зору класичної історіографії) погляди на діяльність лідерів українського націоналістичного руху у 20-х - 50-х роках XX століття.

АНОНС: лекція архітектора з Берліну про те, як будувати музеї

В рамках паралельної лекційної програми до проекту "Динамічний музей" у Києві відбудеться лекція архітектора, співавтора архітектурного проекту знаменитого берлінського Нового музею Александера Шварца (Німеччина).

У Томську можуть побудувати музей науки і техніки на воді

Експерти пропонують розмістити інтерактивний музей науки і техніки, який планується до 2016 року побудувати в Томську, на Університетському озері в центрі міста, що дозволить збільшити загальну площу приміщень до 6-8 тисяч кв.м.

НАУКОВЦІ ЗАХОДУ ПРОСЯТЬ КЕРНЕСА НЕ ЧІПАТИ ШЕВЕЛЬОВА

Науковці провідних університетів США, Канади і Британії звернулися до міської влади Харкова із проханням зберегти встановлену у вересні 2013 року меморіальну дошку мовознавцю та історику літератури Юрію Шевельову.

Музей Джейн Остін зібрав гроші для викупу кільця письменниці

Будинок-музей Джейн Остін в селі Чоутен в Гемпширі (Великобританія) заявив про те, що знайшов гроші, щоб викупити кільце письменниці у поп-співачки Келлі Кларксон.