26 травня 2011
Тексти

Звернення Петлюри до українців: "Антисеміт - паршива вівця. Женіть його!"

"Єврейське населення, що, як і всі трудящі, заробляє кусок хліба своєю працею, також - як і ви, селяни - жде не діждеться визволення від комуністів-грабіжників..." Що характерно: в документі немає жодного слова "жид".

"Як козаки Кавказ воювали. Щоденник сотника Устима". УНСО в Грузії

У День незалежності Сакартвело - огляд книги про одну з недавніх сторінок українсько-грузинської дружби. Історія загону українських націоналістів, які проявили себе в боях за територіальну цілісність братньої держави.
Колонки

Ірина Славінська: "Щоб узяти німецького "язика", його заманювали за допомогою дівчат"

Казали, що в німців броньовані мотоцикли, тому стріляти в них забороняли. І от батько побачив, як їдуть двоє мотоциклістів по галявині, як на блюдечку. Вистрелив із кулемета - і їх пробило, як решето. За це його ледь не розстріляли.
Коротко

Львівські ковалі навчаться, як грамотно реставрувати історичні балкони

З 23 травня у Львові проект "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста" розпочав перший тренінг для ковалів-реставраторів.

Археологи заперечують, що будівельні вагончики біля Десятинної належать їм

Співробітники Інституту археології Національної Академії наук не мають стосунку до будівельних вагончиків, які з'явилися в ніч на 26 травня поблизу фундаментів Десятинної церкви.

Монахи спробували увійти на територію розкопок Десятинної

Щойно монахи з побудованої поруч із Десятинною церквою каплиці спробували увійти на територію археологічних розкопок.

Під час візиту Януковича польський Сейм засуджуватиме ОУН і УПА

Завтра, 27 травня Сейм Республіки Польща голосуватиме за ухвалу "Про встановлення Дня пам'яті мучеництва кресов'яків", в якій засуджується "злочин з ознаками геноциду так званої УПА".

УПЦ МП РОЗПОЧАЛА БУДУВАТИ ПОВЕРХ ФУНДАМЕНТІВ ДЕСЯТИННОЇ?

Біля фундаменту Десятинної церкви в Києві, де УПЦ Московського патріархату хоче збудувати храм, почалося вивантаження будівельних вагончиків. Охоронці заважають фотографувати, священники кажуть про початок забудови.

Виявлено сліди великої битви - можливо, найдавнішої зі знайдених

Археологічні дослідження долини річки Толлензе на півночі Німеччини виявили предмети, які можуть бути свідками великої битви між людьми, датованої приблизно 1200 роком до нашої ери.