26 грудня 2011
Тексти

СРСР №2. Як Україну намагалися втягнути у новий Союз

Про справжню дату юридичної "смерті" Радянського Союзу досі сперечаються, називаючи дні 1, 8 і 25 грудня 1991 року. Але вже 30 грудня російський лідер Єльцин безкомпромісно заявив своєму українському колезі Кравчуку: "Ви повинні слідувати за Росією".
Коротко

У Львові відкривається виставка скіфського золота з колекції "Платар"

Завтра, 27 грудня, о 10:00 у львівському Палаці Потоцьких відкриється виставка “Золоті скарби зниклих цивілізацій”, яка презентує колекцію шедеврів української історії від бронзового віку (ІІІ-І до н. е) до часів Київської Русі (ХІІІ ст. н.е).

В Луганську показали чеський фільм про УПА

Громадянська ініціатива "Права Справа" за сприяння консульства Республіки Чехії у Львові, презентувала в Луганську чеську документальну стрічку "Бандерівці".

У Британії продавали "Майн Кампф" як найкращий подарунок на Різдво

"Ідеальний подарунок на Різдво" – такою наліпкою у великому британському книжковому магазині помітили книгу Адольфа Гітлера "Майн Кампф" ("Моя боротьба").

60 років першому комп'ютеру на континенті. Зроблено в УРСР

60 років тому, 25 грудня 1951 року, в Києві Академія наук СРСР офіційно визнала МЕЛМ (Малу електронну лічильну машину) – новаторський проект Сергія Лебедєва. Це був перший комп'ютер у континентальній Європі.

На Черкащині будували дорогу і випадково розкопали курган

На Черкащині співробітники "Уманьавтодору" поблизу сіл Гродзеве і Бабанка під час прокладки дороги виявили курган.

Інтелектуали Польщі та України просять встановити День примирення

Учасники Українсько-польського форуму партнерства, що відбувся 20-21 грудня у Варшаві, звернулися до парламентів двох держав з пропозицією про прийняття спільної ухвали щодо встановлення Дня пам’яті і поєднання українців і поляків.

Тягнибок відрікся від Гітлера: "Соціал-націоналізм - це не націонал-соціалізм"

На з'їзді ВО "Свобода" у суботу було знято з посади голову Донецької міської організації Артура Шевцова.

На батьківщині першої УПА перейменували радянські вулиці

У місті Олевську на Житомирщині перейменували вулиці, що носили прізвища радянських вождів, назвавши їх на честь видатних постатей українського націоналістичного та патріотичного руху.