28 вересня 2012
Тексти

Хто зібрав для Петлюри "петлюрівців"? Отаман і його армія

З появою першого секретаріату з військових справ Центральної Ради постать Петлюри серед вояків-українців на фронті стала ледь не міфологічною. Петлюрівцями називали навіть бійців корпусу генерала Скоропадського на чолі з самим майбутнім гетьманом України.
Коротко

В Італії за солодким йдуть до музею

В італійському місті Анзола поблизу Болоньї відкрили перший у світі музей морозива. Відвідувачі музею зможуть не тільки дізнатися про історію морозива, але й покуштувати його різновиди.

У Німеччині відкрили будинок-музей Папи Римського

У німецькому містечку Пентлінг відбулося урочисте відкриття "Будинку кардинала Йозефа Ратцінгера". Музей сворили в будівлі, де з 1969 року до 1977 року жив Папа, будучи професором теології в Регенсбурзькому університеті.

Найбільший у Східній Європі Музей Голокосту відкриють в Дніпропетровську

В Дніпропетровську готуються до відкриття найбільшого у Східній Європі Музею пам'яті єврейського народу та Голокосту. Дата офіційного відкриття - 16 жовтня.

Україна - четверта в конкурсі з фотографування історичних пам'яток

За числом завантажених фотографій на міжнародному фотоконкурсі "Вікі любить пам’ятки" Україна вийшла на четверте місце в світі, обігнавши Францію.

В заповіднику "Переяслав" - конфлікт між дирекцією і зберігачем фондів

Після нещодавнього масового звільнення працівників у НІЕЗ "Переяслав" стався ще один серйозний конфлікт між адміністрацією закладу та науковцями.

В Рівному вояки УПА битимуться з німцями й червоноармійцями

В рамках фестивалю "Покровський вітер" у м. Рівне товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" представить військо-історичне театралізоване дійство "Бій відділів УПА проти підрозділів німецького "Вермахту" та радянських військ НКВД".