29 лютого 2012
Тексти

Як виглядав податок для бездітних в СРСР. Платіжні квитанції

Ці документи - свідчення податків і зборів, які радянська влада накладала на радянських громадян у 1949 році. Серед них є платіжка податку на бездітність. Зараз цей податок хочуть відродити народні депутати - не маєш дітей після 30 років, плати 17% з доходу.
Коротко

Визначено 25 київських пам'яток, які слід занести в Червону книгу

Колегія Головної ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури визначила перелік пам’яток у Києві, які мають бути занесені до Червоної книги культурної спадщини України.

Пошуковці поскаржилися Януковичу на чиновників

Члени пошукової організації "Союз "Народна пам’ять" звернулися до президента Віктора Януковича з листом, у якому звинуватили керівництво урядової Державної міжвідомчої комісії з увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій у саботажі та "освоюванні" бюджетних коштів.

У Дніпропетровську хочуть встановити пам'ятники Брежнєву і Щербицькому

Дніпропетровські комуністи хочуть встановити в місті пам’ятники колишнім генеральному секретарю ЦК КПРС Леоніду Брежнєву та першому секретарю ЦК Компартії України Володимиру Щербицькому, які тривалий час тут жили і працювали.

Анонс: конференція щодо закритості українських архівів

В четвер у Києві відбудеться прес-конференція "Закритість відкритих архівів. Дані експертного опитування і моніторингу".