30 липня 2013
Тексти

Акція "Вісла" - етнічна чистка з ознаками геноциду. Звернення до Сейму

Депортаційна акція "Вісла" 1947 року - яскравий приклад етнічної чистки з елементами геноциду, здійсненої повоєнною тоталітарною польською державою стосовно своїх громадян української національності.
Коротко

Північна Корея відкрила музей з американським кораблем-шпигуном. ФОТО

У Північній Кореї після реставрації відкрився Військовий музей. У центрі експозиції, яку відкрив лідер країни Кім Чен Ин - "гордість" корейської армії і всього музею, американський корабель "Пуебло", захоплений в 1968 році.

"Валуєвському циркуляру" про заборону української мови - 150 років

30 липня (за старим стилем - 18) 1863 року міністр внутрішніх справ Російської імперії Петро Валуєв наказав припинити друк освітньої, духовної та наукової літератури українською мовою. Мові відмовляли у праві на існування до 1905 року.

У ГОРІ ВІДНОВЛЯТЬ ПАМ'ЯТНИК СТАЛІНУ

Рішенням міністерства культури Грузії у місті Горі буде повернено пам'ятник керівникові СРСР у 1924-1954 рр. Йосипу Сталіну (Джугашвілі).

Експерти підтвердили: картини, вкрадені у Роттердамі, дійсно спалені

Румунські експерти дійшли висновку, що принаймні три картини з числа викрадених минулої осені з роттердамського музею, дійсно згоріли в печі.

У Коломиї відкриють горельєф єзуїта, проповідника унії. ФОТО

31 липня 2013 року у місті Коломиї (Івано-Франківська область) на фасаді костелу св. Ігнатія Лойоли Римсько-Католицької Церкви буде відкрито та освячено горельєф теолога XVI сторіччя Пьотра Скарґи.

Відкрито іранський музей на честь відомих азербайджанців

В Ірані, у місті Тебріз провінції Східний Азербайджан відкрилася перша фаза музею "Вчені та відомі особистості Азербайджану".