31 липня 2013
Тексти

Варвара Ханенко. Вона зробила зі свого дому музей мистецтв

Богдан Ханенко помер весною 1917 року, на початку великого зламу епох. Його заповітом дружині було перетворити приватне зібрання на публічний музей. Варварі Ханенко було тоді 65 років. Вона могла емігрувати і створити музей за кордоном. Але Варвара ризикнула...
Коротко

Голова Держдуми хоче пам'ятник в Україні

Пам'ятники преподобному Сергію Радонезькому буде встановлено на Куликовому полі, а також у Білорусі, Україні й у Казахстані.

Відкрився найбільший у світі музей 3D мистецтва. ФОТО

"Мистецтво в раю" - під такою назвою таїландське місто Чіангмай представило найбільший у світі музей 3D мистецтва. Музей заснований і фінансується корейським меценатом Чаном Сук Кю.

Американський музей влаштував виставку для нудистів

У США в музеї мистецтв El Segundo влаштували спеціальну виставку, яка складається з картин і скульптур виключно з оголеною натурою. Дивитися її адміністрація музею пускає тільки нудистів.

Виходить нова книжка Віктора Суворова - з трилогії про Хрущова

Українською мовою одночасно з російським виданням виходить перша книга трилогії Віктора Суворова "Хроніка "Великого десятиліття"" – "Її ім’я було Татьяна".

У Арзамасі відкриється музей російського патріаршества

Відкриття відбудеться в рамках святкування 110-річчя прославлення преподобного Серафима Саровського. За словами авторів проекту, музей унікальний - наразі в Росії подібних музеїв, які розповідають про історію патріаршества, не існує.