30 листопада 2012
Тексти

Яким має бути Музей Десятинної церкви. ПРОЕКТ

ІП знайшла цікавий документ - вимоги до проекту музеєфікації решток Десятинної церкви. "Центральний павільйон має бути одноповерховим, його дах - виступати над поверхнею пагорбу не більше як на 3-5 м. Архітектурні обсяги музею мають гармонійно вписатися в історичні ландшафти..."
Коротко

З'явився російсько-білоруський сайт "Историческая правда". ФОТО

Відкрилося російсько-білоруське науково-популярне видання, присвячене історії. Воно називається "Историческая Правда" і - за словами творців - натхненне успіхом української "Історичної Правди".

Чернець очолює Музей Десятинки законно - Мінкульт

Міністерство культури України звертає увагу, що Музей історії Десятинної церкви було створено лише 9 квітня 2012 року, тому концепція роботи музею ще створюється, а головною метою музею буде збереження фундаментів середньовічного храму.

НА ВІННИЧЧИНІ ЗНАЙШЛИ СХОВОК ЗЕРНА ЧАСІВ ГОЛОДОМОРУ. Фото

У селі Великі Крушлинці, неподалік від Вінниці, під коренем дерева знайшли пляшку з просом, закопану 80 років тому під час Голодомору. Селяни згадали, як їхній дід закопав зерно, а потім не зміг знайти.

Вийшов 16-ий том "Літопису УПА" - з листами командирів

У Рівному презентували 16-й, епістолярний том "Літопису УПА". Чергова книга з історії повстанського руху містить більше тисячі сторінок листування лідерів ОУН і УПА Волині і Полісся 1944-1954 років.

На Одещині перепоховали воїнів Червоної армії. ФОТО

На меморіалі Слави в селі Іллінка Біляївського району Одеської області урочисто перепоховали сімох червоноармійців, знайдених у цій місцевості. Встановити їхні імена неможливо, оскільки попереднє поховання сплюндровано "чорними археологами".

У заповіднику "Битва за Київ" біля Межигір'я з'явився важкий танк. ФОТО

Експозиція під відкритим небом Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 р." поповнилась новим експонатом - 48-тонним важким танком ИС-3.

Тетріс визнали сучасним мистецтвом

Музей сучасного мистецтва в Нью-Йорку придбав 14 відеоігор, серед яких Tetris, The Sims, Pac-Man і інші, назвавши їх мистецтвом і блискучими зразками інтерактивного дизайну.

ХРАМУ НА ДЕСЯТИННІЙ НЕ БУДЕ - ПОПОВ

Київська міська державна адміністрація не дозволить будівництва храму на рештках фундаменту Десятинної церкви.

До Москви привезли виставку, присвячену міфу про Чарлі Чапліна

До московського Мультимедіа Арт Музею привезли виставку про людину, завдяки якій "в XX столітті кінематограф став мистецтвом" - Чарлі Чапліна. Таке визначення актор, сценарист і режисер отримав в 1972-му році, коли його нагороджували почесною статуеткою "Оскар" за внесок у розвиток кіно.

В харківському "Боммері" буде музей

В рамках V Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» в кінотеатрі «Боммер» планується відкрити Музей історії кіно міста Харкова.

Будинок на фундаментах Княжого палацу в Києві знесли

Будинок у пров. Десятиному, 3, який стоїть на підмурівку середньовічного палацу київських князів і проти знесення якого виступали київські активісти, знесли.