Багатство Карпат

Карпати - чи не наймальовничіша, наймістичніша, найколоритніша сторінка України. Тут гори влітку рясно вкриті зеленню, а зимою огорнуті блискучим білим снігом. Тут танцюють нявки і ховаються в річках та озерах русалки. Тут люди зберігають свої традиції навіть після того, як ці чудові землі ніяк не могли поділити між собою різні держави. Словом, вони варті того, щоб ви приїхали і побачили все це на власні очі.

Ви можете зупинитись, наприклад, у Буковелі чи в Східниці. Варто пам’ятати, що Буковель - молодий, можна навіть сказати, неповнолітній курорт, а Східниця - село з багатовіковою історією.

Гомін віків

Перші письмові згадки про Східницю датовані, за різними джерелами, XIII - XVII ст., але археологічні розкопки свідчать про те, що люди з’явилися тут в ранньому палеоліті. З того часу Східниця бачила всю історію українського народу - монголо-татарські навали, міжусобиці, кріпацтво, опришківський рух, фашистське нашестя, кабала комунізму і, зрештою, омріяна незалежність. В сучасній Східниці - готелі з басейнами, барами та дискотеками, обладнані гірськолижні спуски, медичні центри з новітніми технологіями.

Східниця готелі з басейном

Новонароджений курорт

У 2000 р. дві крупні фірми уклали угоду про створення курорту цілодобового функціонування. З того часу і почав розвиватися Буковель. Щороку з’являлися в Буковелі готелі з басейнами, нові гірськолижні траси, а зараз курорт може похвалитися штучним озером, розважальним комплексом, лижною школою та іншими цікавинками. В 2012 р. Буковель визнали курортом з найшвидшими темпами розвитку, і він продовжує тримати планку - фахівці розробляють нові й нові проекти й впроваджують їх у життя.

Оздоровлення

Крім того, що гірське повітря насичене ефірними оліями хвойних лісів - хоч закорковуй його в пляшки і продавай, як ліки - місцеві курорти пропонують вам ще й інші способи покращити здоров’я. Так, Східниця славиться своїми мінеральними водами, найвідомішою з яких є "Нафтуся", а Буковель - SPA-центрами, саунами та професійним масажем. Лікувальні води стабілізують роботу внутрішніх органів, виводять з організму шлаки, токсини, сольові відкладення. SPA-процедури відновлюють душевну рівновагу, масаж дає можливість розслабитись і позбавитись від сколіозу, гриж та інших проблем зі спиною. Так що яке б місце для свого відпочинку ви не вибрали, ви точно порадуєте свій організм порцією здоров’я.

Розваги

Східниця - місце для спокійного відпочинку, тому ви можете вдень відвідати Національний парк "Сколевські Бескиди", пофотографуватись на фоні старезних дерев чи спробувати побачити когось із рідкісних звірів, які мешкають на території заповідника. Крім того, ви можете відвідати кімнату-музей народного побуту та музей першовідкривача місцевого родовища мінеральних вод - О. Стоцького. Буковель - відпочинок для активних людейю Це всі види активного гірського і водного відпочинку - рафтинг, поїздки на велосипедах, квадроциклах, позашляховиках, кінні прогулянки, різноманітні водні атракціони і, звичайно катання на лижах, ковзанах, сноутьюбах, сноубайках і навіть собачих упряжках!

Вибирайте, який відпочинок вам до вподоби і неодмінно вирушайте в Карпати, шоб переконатись в їх самобутності та різнобарв’ї!