Фільм про нацистську космічну атаку став хітом Берлінале (ВІДЕО)

Науково-фантастична комедія "Залізне небо" - виконана у стилі альтернативної історії - про агресію нацистів на Землю з секретної бази на Місяці стала найбільш обговорюваною стрічкою на кінофестивалі Берлінале.

Про це повідомляє "Ліга".

Фільм спільного виробництва Німеччини, Фінляндії та Австралії "Залізне небо" не бере участь в основному конкурсі кінофестивалю, його прем'єра відбулася в рамках альтернативної програми "Панорама".

Малобюджетний пародійний фільм про спробу гітлерівців завоювати Землю з космосу викликав навіть більше уваги, ніж деякі фільми більш іменитих режисерів.

За сюжетом, наприкінці Другої світової війни гітлерівці запустили з Антарктики кілька космічних кораблів на Місяць, де заснували секретну військову базу. До 2018 року потужна армада була готова до удару по Землі, і Четвертий рейх переходить в наступ.

Абсурдність подій доповнюється тим, що американський президент у фільмі дуже нагадує колишнього губернатора Аляски Сару Пейлін, а американський крейсер носить назву "Джордж Дабл-Ю Буш".

"Залізне небо" отримало неоднозначну оцінку журналістів. Іноземні репортери розцінили як позитивний знак те, що в Німеччині навчилися сміятися над своїм минулим, однак німецька преса відреагувала більш стримано, відзначаючи, що нацизм все ще залишається дуже делікатним питанням для цієї країни.

Сам режисер "Залізного неба" Тімо Вуоренсола, попередня робота якого була пародією на "Зоряний шлях" і називалася "Зоряна руїна" ("Star Wreck"), налаштований по відношенню до фільму досить критично і називає його "дурним жартом".

Значна частина коштів, витрачених на стрічку (близько 7 млн євро), була зібрана в інтернеті шанувальниками творчості Вуоренсоли.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.