Швейцарська гвардія Папи перейде на пластикові шоломи. ФОТО

Швейцарська гвардія порушила багатовікову традицію, прийнявши нові шоломи, які виготовлені з пластику і створені задопомогою 3D принтера.

Про це повідомляє "The Telegraph".

 Презентація нового шолому. Фото: WENN.COM/IPB

Нові шоломи легше носити. Водночас один такий коштує – 740 фунтів стерлінгів, що становить приблизно половину вартості старих металевих.

Кожен шолом має на собі вибитий герб папи Юлія II, який 1506 року заснував власну армію найманців і був відомий як "Папа-воїн".

Вони також мають захист від ультрафіолетових променів, адже гвардійці проводять більшу частину свого часу, стоячи поза межами Ватикану з алебардами в руках.

Новий головний убір був представлений Крістофом Графом, командувачем корпусом гвардійців, перед щорічною церемонією присяги.

32 рекрути, всі швейцарські чоловіки-католики у віці до 30 років, приєднаються до гвардії мінімум на два роки.

 Крістоф Граф з новим шоломом. Фото: WENN.COM/IPB

Швейцарська гвардія відома, як найменша армія у світі. Ця крихітна сила відповідає за безпеку Папи та Ватикану загалом. Вони носять смугасту уніформу в синіх, червоних та золотих кольорах.

Для офіційних церемоній вони одягають велику білу руфу, пластинчату броню і шоломи з пір’ям страуса.

Хоча, під час церемоній, вони озброєні з мечами, алебардами та піками, вони мають також сучасну вогнепальну зброю, в тому числі, коли вони задіяні як тілоохоронці Папи.

 Папа Франциск та гвардієць, одягнутий в традиційний металевий шолом. Фото: WENN.COM/IPB

Гвардійці працюють спільно із державною полцієїю міста-держави та жандармерією Ватикану.

Читайте також:

Папа Римський переживає, що популізм породить нового Гітлера

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.