В Україні запустили проєкт Neveragain.Mediа

Проєкт порівнює події в Росії і вчинки Володимира Путіна напередодні вторгнення в Україну та ситуацію у нацистській Німеччині й дії Адольфа Гітлера напередодні Другої світової війни

Міжнародна група істориків, журналісти StarLightMedia за участі МКІП та представників незалежних медіа України створили медіапроєкт Neveragain.Mediа.

 

Мета проєкту – за допомогою конкретних фактів продемонструвати, що військова агресія Росії проти України становить реальну загрозу безпеці Європи та всього світу.

Сайт створено трьома мовами: українською, англійською та російською.

Проєкт порівнює події в Росії і вчинки Володимира Путіна напередодні вторгнення в Україну та ситуацію у нацистській Німеччині й дії Адольфа Гітлера напередодні Другої світової війни.

Висновок авторів проєкту Neveragain.Mediа є невтішним: Путін майже на 100% повторює кроки Гітлера та веде світ до нової глобальної війни. Якщо російський диктатор сьогодні не буде зупинений в Україні, завтра бойові дії охоплять Європу та весь світ.

Проєкт адресований західним медіа, політикам та звичайним громадянам, які не завжди мають можливість системно та об'єктивно проаналізувати події, що відбуваються. Крім того, він буде корисним українським дипломатам та професійній спільноті, яка бореться з російськими фейками й дезінформацією.

Автори проєкту також сподіваються, що зібрані матеріали дійдуть хоча б до частини громадян Росії, які зараз перебувають під впливом тоталітарної пропаганди так само, як 77 років тому німці.

"У 1939 році світ не зміг розпізнати план Гітлера і вчасно зупинити цей злочин проти людства. Але зараз план Путіна очевидний. І не можна припустити повторення помилки, яка знову коштуватиме життя десяткам мільйонів людей. Команда Neveragain.Mediа закликає міжнародну спільноту усвідомити: якщо західний світ не діятиме, Третя світова війна неминуча. Існуючі факти необхідно активно поширювати. Стань на правильний бік історії!"

Команда проєкту закликає істориків, журналістів, медіаекспертів зі всього світу долучатися до дослідження й доповнювати його новою інформацією.

Писати можна на info.neveragain@gmail.com





Мальтійський лицар – в оперативній розробці нквс

"Протягом кількох місяців у Парижі існує організована Токаржевським таємна організація під назвою «Орден Св. Юра» (ім’я Петлюри). Ця організація… налічує близько 20 осіб… Мета організації достеменно не з’ясована. Кажуть, що цим таємним товариством керував Василь Вишиваний…"

Австралійські українці у В’єтнамській війні

Народились у Німеччині, жили в Австралії, воювали у В’єтнамі на боці США. Матеріали австралійського національного архіву, реєстр ветеранів, журнали бойових дій розкривають крихти інформації про покоління українських мігрантів, яке було створене однією війною та потрапило на іншу.

"Пам’ять може зробити нас людьми, які змінять Україну", - Максим Остапенко

Інтерв’ю з директором "Києво-Печерської лаври" для Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

"Мене 2-річну витягнули з-під мертвої мами". Радіо Свобода побувало в селі Угли, що пережило Волинську трагедію

Сарни ‒ Український інститут національної памʼяті отримав звернення від польської громадянки Кароліни Романовської щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків членів її родини, яких убили 12 травня 1943 року. УІНП погодив ці пошукові роботи в селі Угли Рівненської області на 2025 рік. Радіо Свобода поїхало в село Угли, що у Сарненському районі Рівненщини, щоб дізнатися, що там нагадує про трагедію 81-річної давнини? Що залишилося у пам'яті місцевих жителів про ті страшні часи в роки Другої світової війни?