На Книжковому ярмарку у Варшаві презентують видання УІНП

Український інститут національної пам’яті бере участь Книжковій ярмарці у Варшаві, що відбувається 26 - 29 травня

Про це повідомляє пресслужба УІНП.

"На локації фестивалю буде присутній стенд Українського інституту національної пам'яті з QR-кодом, завдяки якому можна буде завантажити близько 90 видань Інституту. Крім того, на події будуть представлені останні 16 книг УІНП, з якими можна буде ознайомитись безпосередньо та безкоштовно завантажити на свій ґаджет", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, відвідувачі ярмарку зможуть погортати українсько-англійський фотоальбом до 30-річчя проголошення Незалежності України "Незалежність. Найкращий час / Independence. Prime Time"; англомовні книги "Дівчата зрізають коси", "Війна і міф", спогади Анастасії Лисивець про Голодомор "Скажи про щасливе життя…"; україномовний збірник спогадів учасників АТО – військових капеланів, а також інші книги, збірники та брошури.

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.