3 жовтня 2012
Колонки

Анатолій Дністровий: Центрально-східний Євросоюз: проект Mitteleuropa

Забутий проект "Серединної Європи" не має нічого спільного з романтичними соплями про доброго цісаря. Лише солідарність із європейськими націями може бути цікавою альтернативою цінностям, які несе совковий вітер зі Сходу і під які прогинаються наші політики.
Коротко

Сотню жіночих сумок виставили в Музеї історії Києва

У музейно-виставковому центрі Музею історії м. Києва проходить виставка "Відродження - Золотий вік", на якій представлена ​​унікальна колекція старовинного жіночого одягу та аксесуарів.

В Москві воюють еротика і релігія

Співробітників музею еротичних мистецтв, розташованого на Арбаті в Москві, побили люди, які називають себе ображеними віруючими.

Все про "АВВА" можна буде дізнатись в музеї

У Стокгольмі відкриють музей легендарної групи ABBA. Організатори сподіваються, що нову пам'ятку столиці щорічно будуть відвідувати сотні тисяч гостей.

"Ніч на Дніпрі" Куїнджі поїхала в Маріуполь. ФОТО

У Художньому музеї ім. А.І. Куїнджі в Маріуполі вперше експонуватимуться найвідоміший твір Архипа Куїнджі «Ніч на Дніпрі» (із зібрання Сімферопольського художнього музею).

"В Пирогово неефективно використовують гроші" - Рахункова палата

Рахункова палата порахувала гроші і встановила, що Національна академія наук України, а з грудня 2011 року і Міністерство культури як головні розпорядники бюджетних коштів не забезпечили ефективного та обґрунтованого використання 27 мільйонів ​​гривень бюджетних коштів на діяльність Національного музею народної архітектури та побуту України (в с. Пирогово під Києвом).

В каліфорнійському музеї злодії поживились золотом

З Каліфорнійського музею вкрали унікальний золотий самородок "Фрікот". В цілому здобиччю грабіжників стали дорогоцінні камені і золото на загальну суму в два мільйони доларів.

В Києві відкрився музей лічильників води

B Києві відкрився музей лічильників води. Тут можна простежити історію розвитку обліку води не тільки в українській столиці, а й у світі.

В Києві презентують нову "Історію з грифом "Секретно"

4 жовтня в рамках "Книжкового арсеналу" відбудеться презентація книги історика Володимира В’ятровича "Історії з грифом "Секретно". Нові сюжети".