7 травня 2020
Тексти

Петро Мєснянкін: полонений, поліцай, Герой Радянського союзу

Після війни Петро Костянтинович, навіть у колі близьких, ніколи не підкреслював, що мав звання Героя Радянського союзу, хоча вся родина про це знала і вдома зберігалися його фото із зіркою Героя, а також фотографії з параду Перемоги.
Коротко

АНОНС: Онлайн дискусія: «Війна, яка триває: трагедія та уроки Другої Світової війни у новій реальності»

Замах Росії проти України – це частина цієї війни, яка триває. Чи може путінська Росія узурпувати перемогу у Другій Світовій і знову переписати історію? Як зупинити ворожу агресію проти України, Європи, демократії і свободи? Чи здатні ми встановити справжній та остаточний мир у Європі?

АНОНС: "УПА проти нацизму". Відкрита онлайн-розмова з Іваном Патриляком

У п'ятницю 8 травня, у День пам'яті та примирення, ЦДВР закликає долучитися до розмови та поміркувати на тему, якою так любить спекулювати російська пропаганда: як боролися українські повстанці проти нацизму.

Попри пандемію Україна вшанувала пам'ять жертв концтабору "Маутхаузена". ФОТО

Попри пандемію коронавірусу представники Посольства України в Австрії вшанували пам'ять жертв концентраційного табору "Маутхаузен", на місці якого зараз створений меморіальний комплекс.

УІНП презентовав відеоролик до 100-річчя завершення Першого Зимового походу. ВІДЕО

6 травня 2020 року виповнилося рівно 100 років завершення Першого Зимового походу Армії УНР – однієї із найяскравіших бойових операцій в історії українського війська.

У Вінниці встановили порушника, який розфарбував монумент невідомих солдатів

Вінницькі поліцейські встановили особу чоловіка, який розфарбував пам’ятник у центрі міста: чорною фарбою він виділив чоботи та зброю трьох невідомих солдат. У поліції зазначають, що будуть проводити психіатричну експертизу.

АНОНС: Відеоміст-обговорення «Друга світова і політика пам’яті»

Сьогодні в ефірі телеканалу НТА, а також у Facebook та на сторінках партнерів відбудеться відеоміст-обговорення «Друга світова і політика пам’яті України, Польщі, Чехії, Литви для мирного майбутнього Європи vs пропаганди Кремля».

Зеленський не зголосився на запрошення Лукашенка приїхати на парад

Президент України Володимир Зеленський не поїде до столиці Білорусі Мінська на парад 9 травня.