14 листопада 2012
Тексти

"Проект "Україна": жертва УПА, місія Романа Шухевича"

Останнім часом в окремих інтелігентських середовищах стає модним зображати українських націоналістів такими собі "селюками", малоосвіченими і примітивними фанатиками. Не оминув цієї спокуси доктор Яневський.
Коротко

Учасники флешмобу в Тбілісі вимагали зберегти Музей радянської окупації

Проведений у Тбілісі флешмоб з вимогою не закривати Музей радянської окупації зібрав близько 150 чоловік. Це була відповідь на ініціативу неурядової організації "Земля - наш дім" - закрити музей, який був створений в 2006 році.

Музей Магдебурзького права розвалюється через реконструкцію Поштової. ФОТО

Музей історії Магдебурзького права в Києві, на Поштовій площі, тріщить через будівництво транспортної розв'язки. На східній стороні історичної будівлі з'явилися двометрові тріщини, в які можна просунути пачку сірників.

На Дніпропетровщині втоплять автобус заради музею. ФОТО

Дніпропетровські дайвери поповнять розмальованим автобусом підводний музей на дні кар'єру в селі Новомиколаївка Дніпропетровської області.

Нацрада закликала мовників не розважати в День пам'яті Голодомору

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення закликає мовників відмовитись від розважального контенту на телебаченні та радіо в День пам’яті жертв Голодомору 24 листопада.

Національна історична бібліотека оцифровується

У Києві представили наступний етап проекту з оцифрування першоджерел Національної історичної бібліотеки України "Історична спадщина України – світовий доступ в електронному форматі".

У Тбілісі протестують проти закриття Музею радянської окупації. ВІДЕО

У Тбілісі відбувся флеш-моб із вимогою не закривати Музей радянської окупації. У ньому взяли участь понад 150 студентів трьох вищих навчальних закладів і жителів Тбілісі.

Сквер Косіора хочуть назвати на честь тих, хто рятував від Голодомору

У київському сквері неподалік метро "Лук'янівська", де колись був розміщений пам’ятник одному з організаторів геноциду — Станіславу Косіору, кожному дереву дадуть символічне ім’я в пам’ять про одного з рятівників.

ПОЛЬСЬКИЙ СЕЙМ ЗАСУДИТЬ ОПЕРАЦІЮ "ВІСЛА"?

Акція "Вісла", в рамках якої 1947 року з південно-східної Польщі виселено понад 140 тисяч українців, була порушенням елементарних прав людини – такий висновок зробила Комісія національних та етнічних меншин польського Сейму.

Комуністи хочуть повернути Волгограду назву Сталінград

Лідер КПРФ Гєннадій Зюґанов розраховує, що в Росії в найближчому майбутньому буде прийнято рішення про повернення місту Волгограду імені Сталінград.

CБУ знайшла місце поховання бійця НКВД. ФОТО

Служба безпеки України передала рідним полеглого захисника Києва відомості про місце його загибелі.

Меморіал жертвам Голодомору на Полтавщині знову пошкоджено. ФОТО

За два тижні до Дня пам'яті жертв Голодоморів у місті Лохвиця Полтавської області пошкоджено пам'ятний знак жертвам Голодомору і політичних репресій.