15 липня 2013
Тексти

Гетьманоміка. Про фінанси й економіку держави Скоропадського

Павло Скоропадський прийняв країну в становищі, близькому до руїни. Божевільна економічна політика Центральної Ради (а точніше, її майже цілковита відсутність) практично зупинила господарське життя щойно проголошеної Української Народної Республіки.

Радянські плакати-лякалки про техніку безпеки. ФОТО

Недосвідчених робітників на промислових підприємствах СРСР на початку індустріалізації слід було убезпечити від травм.

"Музейна людина": колективний портрет українців, які відвідують музеї

В зарубіжній музеології є поняття "музейні люди" - museum kind of people. Їхні основні параметри стало простежуються в дослідженнях багатьох країн: вища освіта, середній та вищий за середній рівень достатку, "музейне" дитинство.
Коротко

На Житомирщині врятували від мародерів залишки радянського танку Т-34

Архів Анни Франк став причиною судової тяганини

Швейцарський фонд відсудив архів Анни Франк, що включає в себе тисячі фотографій, листів та інших документів. На колекцію претендували фонд Анни Франк, що знаходиться в Базелі, та її будинок-музей в Амстердамі.

Волинські депутати звинувачують Сейм у шовінізмі та маніпуляціях

Волинська обласна рада засудила резолюцію сенату та Сейму Польщі стосовно Волинської трагедії як "антиукраїнську, шовіністичну".

Створюється Віртуальний музей мобільних додатків

Наразі існує кілька ресурсів, на яких можна подивитися, як розвивався Інтернет. Старі версії сайтів і ті ресурси, які вже давно канули в Лєту, дбайливо зберігаються в архівах. Але як же бути з мобільними додатками? На сайті Capptivate.co займаються саме цим - "рятують" старі додатки.

Телевізійна ІП - про те, як УГС проголосила незалежність України. АНОНС

У 1990-му Українська Гельсинська Спілка проголосила незалежність України. Про це - в програмі "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" 16 липня.

На вокзалі Праги буде створено Музей депортованих євреїв

Муніципалітет столиці Чехії ухвалив рішення створити на діючій залізничній станції Прага-Бубнов "Музей депортованих євреїв".

Папа Франциск звинуватив націоналізм і побажав українцям та полякам примирення

14 липня після проголошення традиційної молитви "Ангел Господній" Папа Римський Франциск побажав українцям і полякам примирення в контексті річниці Волинської трагедії.

Флорентійський музей історії науки розповість про історію велосипеда. ФОТО

У Флоренції в музеї історії науки три найближчих вівторка розкажуть про історію велосипеда.