16 липня 2013
Тексти

Україна терористична: "Оборона України" та Микола Міхновський

Микола Міхновський передбачав, що "Оборона України" очолить всеукраїнське повстання. Готуючись до нього, бойовики планували демонстративні теракти проти "символів панування" самодержавства - російських пам’ятників.

1975: Брежнєв диригує з'їздом польських комуністів. ВІДЕО

Під час Сьомого з'їзду Польської об'єднаної робітничої партії гість з'їзду Леонід Брежнєв диригував делегатами під час спільного виконання "Інтернаціоналу".
Коротко

У Німеччині викрали три рукописи авторства Лютера

У Німеччині викрадено три цінні рукописи богослова Мартіна Лютера. Злодії винесли їх з його Будинку-музею в Айзенахі. Вартість викраденого - 60 тис. євро

В Англії знайшли рідкісний рукопис з твором Бокаччо

У бібліотеці Джона Райландса в Манчестері виявили рідкісний рукопис з твором італійського письменника епохи раннього Відродження Джованні Боккаччо.

В Швеції будується перший музей-діорама на місці битви 1719 року

Музей буде називатися "гаванським" - Hamnmuseum - і будується він в стокгольмському передмісті Накка / Nacka. Готовий музей буде до початку нового 2014 року, а урочисте його відкриття для відвідувачів планується на квітень.

Портрет легендарної льотчиці прикрасив стіну харківського будинку

У Харкові на стіні чотириповерхового будинку на Московському проспекті намалювали портрет легендарної радянської льотчиці, харків'янки Валентини Гризодубової.

Французи створять "психологічний бар'єр" довкола одеського пам'ятника Дюку

Французьке посольство профінансує створення орогожі довкола одеського пам'ятника Дюку Рішельє.

В Музеї рибалок у Севастополі знову поповнення

На честь Дня рибалки в Севастопольському музеї історії і розвитку рибної промисловості півдня України, розташованому в Українському культурно-інформаційному центрі, виставлені нові експонати. Виставки Музею рибалок поповнились фотографіями, марками та документами, які належали головному інженеру Севастопольського управління океанічного рибальства, а потім заступнику начальника Управління з капітального будівництва Олександру Сигаєву.

Молодь з Польщі та інших країн догляне могили українців, покинуті депортованими нащадками

Молодь з України, Польщі, Канади, США та Словаччини 7-20 серпня відновлюватиме та реставруватиме українські цвинтарі.

В Брюсселі відкриється інтерактивний пивний музей

В будівлі брюссельської Московської біржі, розташованої поблизу центральної площі Гран-Пляс, буде відкритий інтерактивний музей "Храм пива". Проект реалізується Асоціацією бельгійських пивоварів за підтримки держави.