17 січня 2012
Тексти

Антон Шарий-Богунський. Романтик українського комунізму

Можливо, саме він зробив найбільший внесок у створення українського радянського війська. Полк імені Богуна, знову ж таки. Але канонічною іконою зробили Щорса. А Антона Шарого убили тоді ж, у 1919-му, після зустрічі з Троцьким.

2006: Тимошенко дарує Кушнарьову намисто. ВІДЕО

Це відео показує скандал, який відбувся у ВР за кілька місяців до смерті Євгена Кушнарьова. Очільник регіоналів звинуватив Тимошенко у зловживанні дорогими прикрасами, а вона у відповідь подарувала йому намисто. Тепер обидвох фігурантів скандалу нема у великій політиці.
Коротко

Російський історик НЕ розкаже про російський неототалітаризм

Зустріч із російським політиком та істориком Юрієм Афанасьєвим, запланована на 19 січня 2012 року (м. Київ, вул. Лисенка, 3), не відбудеться "з об'єктивних непередбачуваних причин".

У Львові відкривається виставка гуцульських ікон на склі

19 січня о 16.00 в галереї ICONART відкривається виставка найбільшої колекції гуцульських ікон на склі Івана Гречка під назвою "Червоні образи".

НАЩАДКИ ШЕВЧЕНКА ХОЧУТЬ ПАМ'ЯТНИК КОБЗАРЮ В ЦЕНТРІ ВІННИЦІ

Нащадки Тараса Шевченка підтримують встановлення пам’ятника Кобзареві на Театральній площі у Вінниці.

Посеред Дніпра поставлять пам'ятник гоголівському "птахові" (ФОТО)

Комісія Київради з питань власності підтримала пропозицію зарахувати до комунальної власності територіальної громади Києва один з биків підірваного мосту через Дніпро, щоб встановити там пам'ятник.

Андрій Портнов прочитає лекцію про Дніпропетровськ - місто без історії

В середу український історик прочитає лекцію про своє рідне місто на тему: "Дніпропетровськ. Як розповісти історію міста без історії?".