18 червня 2013
Коротко

На Київщині відновлено могилу воїнів Армії УНР. ФОТО

У місті Боярка (Київська область) відбулось урочисте освячення комплексу поховань військовослужбовців Армії Української Народної Республіки. Того самого комплексу, який окремі боярські "активісти" називали "фашистським".

Національний художній музей розширив експозицію до 2000-х років. ФОТО

Національний художній музей України презентує проект "Мистецтво 1960-х – початку 2000-х років: перегони з часом".

В інтернет вивісили архів польського підпілля у Львові 1942-44 років

Команда Електронного архіву визвольного руху оприлюднила фонд документів, які висвітлюють діяльність польських підпільних організацій у Львові під час Другої світової війни.

Після реконструкції розпочав роботу будинок-музей Василя Ключевського

У Пензі, до ювілею міста, реконструйований будинок-музей Василя Ключевського. Сьогодні музей виставляє те, що ще не бачили його відвідувачі - найціннішими експонатами вдалося поповнити колекцію з приватних зібрань та реставрувати ті, що довгий час були приховані в сховищах.

Національний музей Тараса Шевченка відремонтують до 200-річчя Кобзаря

Ремонтно-реставраційні роботи розпочнуться в Національному музеї Тараса Шевченка в рамках підготовки до святкування 200-річного ювілею Кобзаря.

У Кирилівській церкві з'явилася екскурсія про її реставраторів

В музеї "Кирилівська церква" (Київ) запроваджується нова екскурсія, присвячена творчості художників-реставраторів XIX століття, які брали участь у реставрації Кирилівського храму.

У Дніпропетровську розпочали будувати ракетний музей

У будівлі Дніпропетровської обласної ради розпочато будівництво музейного комплексу "Парк ракет", вартість якого складе 8 млн грн.

У Києві з'явиться музей Леніна

Київська держадміністрація вже виділила землю під будівництво музею на Подолі. У музеї будуть скульптури Леніна. Його зроблять на основі 3D-технологій, таким чином відвідувачі зможуть зануритися в епоху СРСР.