20 травня 2011
Тексти

"Русская Православная церковь в годы Великой Отечественной войны 1941-1945 гг."

На початку війни РПЦ мала 3572 храми, майже всі вони знаходилися на Галичині, Волині, Буковині, у Молдові, Західній Білорусії. Вся ієрархія церкви - це два митрополити (у Москві та Ленінграді) та два єпископи.

2009: "Шахтар" виграє останній Кубок УЄФА

Рівно два роки тому "Шахтар" здобув свій перший успіх у Європі, вигравши Кубок УЄФА. Перемога українського клубу у єврокубку викликала стихійні нічні радісні маніфестації по всій країні.
Колонки

Віталій Портников: Хвилина мовчання в Ізраїлі

Що ж об'єднує цих людей, що взагалі об'єднує євреїв? Мова - при тій різномовності, особливо в різних країнах світу? Релігія - при такій кількості різних течій? Історичне коріння? Різниця між євреями значно більша, ніж між українцями... (рос.)
Коротко

Парламент Грузії визнав геноцид черкесів Російською імперією

Парламент Грузії на пленарній сесії визнав скоєння царською Росією геноциду щодо черкеського народу. За ухвалення резолюції проголосували 95 депутатів, проти - 0, утрималися - 0. Підготовкою питання займався парламентський комітету з питань діаспор і Кавказу.

Суд позбавив Бандеру і Шухевича звання "Почесний громадянин Хуста"

Закарпатський суд міста Хуст скасував рішення Хустської міської ради про присвоєння звань "Почесний громадянин міста Хуста" лідерові ОУН Степану Бандері і головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу, повідомляє сайт "Новини Закарпаття".

РАДА ВВЕЛА ХВИЛИНУ МОВЧАННЯ 22 ЧЕРВНЯ

Верховна Рада ввела всеукраїнську хвилину пам'яті по загиблим у роки Великої Вітчизняної війни 22 червня.

22 червня львів'яни поведуть Добкіна і комуністів у музей на Лонцького

Львівські депутати не проти, щоб до Львова 22 червня прибули депутати із східних областей України.

Через Євро-2012 стан Косого капоніру погіршився (оновлено о 14:00)

Комісія КМДА з розгляду питань, пов'язаних із проведенням НСК "Олімпійський" робіт на території пам'ятки-музею "Київська фортеця", вважає за необхідне звернутися до органів прокуратури у зв'язку з руйнуванням об'єктів Фортеці.

Анонс: конференція "Стан і доля об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО"

У понеділок, 23 травня відбудеться прес-конференція на тему: "Стан і доля об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО в Україні".