25 жовтня 2013
Колонки

Михайло Іллєнко: Проект "Параджанов"

Багато пліток розповідають про Параджанова, наче навмисно, щоб забулося саме це - він відмовився дублювати "Тіні забутих предків" російською. Хоча в СРСР це було обов'язковою умовою для всіх фільмів... Юрій Іллєнко подивився кіно "Параджанов" і розповідає про враження.
Коротко

На Тернопільщині повалили Бандеру

Невідомі зняли з постаментів погруддя Степанові Бандері у місті Теребовлі та у селі Струсові Тернопільської області.

Музей архітектури попросив собі Мавзолей Леніна. ФОТО

Директор російського Державного науково-дослідного музею архітектури імені Щусєва Ірина Короб'їна заявила, що Мавзолей Леніна повинен перейти у відання музею після того як тіло Леніна буде поховано. Побажання було висловлено в рамках конференції "Музей завтра. Формула успіху".

Грицак отримав польську премію

Історика Ярослава Грицака нагороджено польською премією імені Єжи Ґєдройця за книжку "Пророк у своїй вітчизні: Іван Франко і його спільнота".

У Брюсселі відкривається новий музей історії Срібного століття

6 грудня 2013, за чотири роки після відкриття Музею Магрітта, Королівські музеї витончених мистецтв Бельгії представлять черговий проект в Брюсселі - Musée Fin-de-Sciècle. Новий музей розташується на Горі мистецтв - знаменитому районі в центрі міста, де розташовано відразу кілька найважливіших музеїв Бельгії.

Інститут нацпам'яті повертає радянські інтерпретації Голодомору — історик

Український інститут національної пам'яті (УІНП) вирішив відродити стару ідею про Голодомор як "вигадки ЦРУ".

У Львові - конференція з політики пам'яті

У Львові відбудеться конференція "Політика пам'яті: досвід, реалії сьогодення та погляд у майбутнє".

Новий музей у Касселі назвуть "Всесвіт братів Грімм". ФОТО

Новий музей братів Грімм, будівництво якого ведеться в Касселі, повинен представляти весь спектр життя і творчості легендарних німецьких лінгвістів та дослідників німецької народної культури. Відповідати концепції музею має і його назва. Називатися буде новий музей "Grimmwelt Kassel", тобто щось на кшталт "Всесвіт Грімм у Касселі".