26 вересня 2013
Колонки

Володимир Гонський: Людина і нація: Іван Горбачевський та інші

Нам не завжди осягнути їхню жертовність в ім’я Вітчизни. Бо ми не прагнемо знати про них, відчувати їх, звітувати перед ними. Наші ЗМІ про таких не віщають, кіно і "тєлєк" показують бандитів, люмпен-політиканів, жлоботусовщиків та інший непотріб.
Коротко

У Києві показують передвиборчі агітки XX сторіччя. ФОТО

У Музеї історії Києва відкривається виставка "Хроніка передвиборчої агітки. Україна, ХХ сторіччя". Організатори називають захід "літописом дореволюційних та радянських виборів". Можна побачити оригінальні агітаційні матеріали.

В музеї жертв голодоморів демонструють кіно-трилогію "Хлібна гільйотина"

25, 26, 27 вересня 2013 року о 15.00 Національний музей "Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні" пропонує для перегляду трилогію "Хлібна гільйотина", що складається з фільмів "Цар-голод", "Великий перелом" та "Німий подзвін".

У Москві буде пам'ятник солдатам Першої світової війни. ФОТО

В Росії визначили переможця конкурсу на кращий пам'ятник героям Першої світової війни у Москві.

АНОНС: Сковородинівські читання розпочнуться на Харківщині

26 вересня 2013 року о 10.30 в приміщенні Національного літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди (Харківська обл., Золочівський р-н, с. Сковородинівка, вул. Приозерна, 3) відбудеться відкриття ХХІ Харківських міжнародних Сковородинівських читань "Філософія і богослов’я: на шляху діалогу", приурочених до 1025-річчя Хрещення Русі.

У Донецьку розкажуть про таємниці архівів КГБ

Експерт із доступу до архівів Центру досліджень визвольного руху Ігор Кулик прочитає в Донецьку публічну лекцію на тему "Про що розповідають архіви КГБ?".

Палац-музей "Ластівчине гніздо" взимку буде закрито

25 вересня палац-музей "Ластівчине гніздо" не приймав відвідувачів у зв'язку з проведенням проектних робіт з майбутньої реконструкції. Найближчі дні у туристів ще є можливість відвідати одну з найбільш впізнаваних пам'яток Криму, але незабаром палац закриється.

Музей мадам Тюссо відмовився від воскової фігури Назарбаєва

Ведучий британської служби новин "БіБіСі" Сєва Новгородцев розповів у своєму блозі про те, що співробітники музею мадам Тюссо відмовилися виставляти воскову фігуру президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, навіть за дуже великі гроші.