IN MEMORIAM: У війні за Україну загинув індіанець з Канади

25-річний Остін Латлін-Берсьє був мешканцем крі-нейського народу Опаскваяк в північному Манітобі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Остап Скрипник, дорадник манітобської провінційної ради Конгресу українців Канади.

Головнокомандувач сухопутними військами Морін Браун повідомив, що Остін Латлін-Берсьє приєднався до битви української армії проти російських військ незабаром після початку війни 2022 року. А 13 листопада його сім'ю повідомили про смерть Остіна.

Раніше Латлін-Берсьє покинув Опаскваяк, щоб викладати англійську мову в Перу. Згодом потім поїхав до Італії та Румунії, де дізнався про початок війни в Україні.

Латлін-Берсьє пройшов навчання у Збройних силах Канади за програмою Cadet and Bold Eagle, яка поєднує вчення корінного населення з військовою підготовкою.

"Його смерть вплинула на наше співтовариство таким чином, що змусила всіх задуматися про наш внесок у побудову більш справедливого та справедливого суспільства", - сказав Морін Браун.

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.