Американський історик Тімоті Снайдер запустив збір на систему "Безпечне небо" для України

Амбасадор UNITED24 Тімоті Снайдер 1 листопада запустив персональний збір на систему виявлення повітряних цілей "Безпечне небо".

Про це йдеться на сайті UNITED24.

"Безпечне небо" — це сучасна українська інноваційна розробка, здатна виявляти повітряні цілі, навіть ті, що летять на малих висотах, а також прогнозувати їх маршрут для подальшої нейтралізації. А ще система використовує штучний інтелект, щоб передбачати, звідки можуть виникнути загрози. Початкова мета — 2 500 сенсорів вартістю 950 000 $.

"Безпечне небо" допомагає виявити як крилаті ракети, так і БПЛА Shahed 136. Під час випробувань в 11 регіонах України система виявила 100% повітряних загроз без жодної помилки. З ефективністю роботи системи Тімоті Снайдер ознайомився особисто під час візиту до України у вересні.

"Торік Росія розпочала масовані удари дронами по цивільній та критичній інфраструктурі з неприхованою метою позбавити українців доступу до базових життєвих потреб. Немає сумніву, що Росія знову завдаватиме ударів. Потрібно бути готовими до зими на рівні всієї країни", — зазначив Снайдер.

За словами віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, "Безпечне небо" — це новий український продукт, воєнний стартап. Фактично він уже впроваджений у систему ситуаційної обізнаності сил оборони.

"Але, як і будь-якому проєкту на старті, йому потрібна підтримка. Саме тому ми дуже вдячні амбасадору UNITED24, професору Тімоті Снайдеру за готовність відкрити цей збір. У пана Снайдера вже є успішний досвід збору коштів на захист українського неба. Ми віримо, що цей проєкт стане не менш успішним", — сказав Федоров.

Долучитися до збору коштів можна за посиланням.

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.