13 листопада 2010
Тексти

У Франції видали комікси про Голодомор та інші історії з життя УРСР

"Спершу ми хотіли робити проект про будинок Чехова в Ялті. Але в Україні я відчув справжній шок від того, що побачив та почув. Зі мною вперше таке сталося. І я тоді подзвонив своєму видавцеві і сказав, що хочу робити іншу книгу..."

Скіфська пектораль із кургану Товста Могила - подивіться на цю красу, поки можна

Золота нагрудна прикраса скіфського царя вагою 1140 г і той, хто її знайшов. Скоро її може вже не бути в музеї у Лаврі. Азаров наказав.

1917-1991: історія СРСР у вигляді гри зі старовинної ігрової приставки

Сувора 8-бітна анімація з відповідним звуком - лідери СРСР рухаються до Кремля, здобуваючи і втрачаючи знакові артефакти. Смішно.
Коротко

В Росії побили історика, який створив сайт "За Сталіна!"

На історика напали двоє невідомих біля під’їзду його будинку. Побитий почувається цілком нормально, правоохоронці інформації не надають.

Табачник: "Про галичан я говорив не як міністр, а як людина"

Нинішній міністр освіти відмовився вибачитися перед мешканцями Західної України за власні слова про "вбивць, зрадників і посібників гітлерівських катів".

Виставка "Народна війна" - про селянські повстання 1920-их років проти червоних

"Тоді в Україну з Росії було відправлено 1 мільйон 200 тисяч регулярного війська - не рахуючи "частин особливого призначення", ЧК, ГПУ, міліції і винищувальних загонів".

БАНДЕРУ ХОЧУТЬ ПЕРЕПОХОВАТИ В УКРАЇНІ

На першому засіданні комісії вирішили робити великий пантеон - очевидно, у Івано-Франківську. Члени комісії кажуть, що до такого пантеону можна було б перепоховати й інших героїв визвольної боротьби.

Табачник попросить гроші на посібник з історії у Європи

Нинішній міністр освіти розповів про країни, з якими писатимуться спільні підручники. У росіянина Маркова грошей не братимуть.