15 листопада 2010
Тексти

1989: наша "Мрія" + "Буран" - одне з останніх досягнень Радянського Союзу

В салоні найважчого і найбільшого у світі літака цілком поміщається відстань, яку пролетіли на першому літаку брати Райт.

Не вигадувати історію. Політики ділять українців за допомогою минулого

Історія в Україні фактично використовується політиками лише для того, щоб відволікти увагу від проблем сьогодення, а часто й - від власних фінансових інтересів. За допомогою минулого нас ділять.

Збережи Старий Херсонес. Севастопольці проти забудовників

Дозвіл на спорудження будинків прямо на залишках античної пам'ятки підписував син Анатолія Толстоухова Валентин. Чиновники отримали земельні ділянки і продали їх бідолахам, які спробували побудуватися в охоронній зоні. (рос.)

2004: Янукович обзиває Ющенка "боягузом і базікалом"

"Я могу сказать только одно - что он трепач, - каже кандидат, незадоволений упевненістю свого конкурента у перемозі. - Нравиться ему это или нет. Поэтому поживем - увидим... Я вызываю этого труса на любые дебаты. И трепача".
Коротко

В УНП прочитали блог про Десятинну і закликають "не дати залити бетоном"

Звинувачують УПЦ-МП, Москву і "діючу владу" у знищенні української національної святині.

Янукович не хоче давати Шевченківську премію за твори про Голодомор?

Президент Віктор Янукович викреслив із положення про національну премію імені Тараса Шевченка пункт про нагородження за твори, що висвітлюють тему Голодомору 1932-1933 років.

За півтора тижні до Дня жертв Голодомору в Кіровограді осквернили пам'ятник жертвам Голокосту

Пам'ятник євреям - жертвам нацизму осквернили невідомі в Кіровограді в ніч з неділі на понеділок. На стелі були намальовані свастика і гасла - "Смерть евреям" і "Жидам ганьба".

Громадськість скликає організаційний комітет для вшанування жертв Голодомору

Для вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні громадськість скликає Оргкомітет, до якого увійдуть знакові постаті в громадському, мистецькому житті, історики та представники академічних установ.

В центрі Берліна з'явиться музей Холодної війни

На експозиції площею 3 тис. кв. м. будуть представлені фотографії і документи, присвячені поділу Європи на країни НАТО і Варшавського договору.

Бельгійські дипломати везуть в Україну три книги про історичні зв'язки Києва і Брюсселя

До більшовиків Бельгія була найбільшим інвестором в Україну. Після більшовиків бельгійців цікавлять в Україні переважно питання безпеки і захисту.

Пошуківці із загону імені отамана Орлика перепоховали 31 солдата Другої світової

Панахиду по убієнних відправив настоятель місцевого храму УПЦ отець Олександр - він є зберігачем колекції для музею імені 65-річчя Перемоги, який будується на території храму.

НІХТО З НАУКОВЦІВ НЕ СХВАЛИВ ПРОЕКТ ЗАКОНУ "ПРО МОВУ"

"Втім, регіонали вже дали зрозуміти, що думка НаУКМА та українських мовознавців їх цікавить мало. Відомо, мовляв, що в усіх цих установах давно звиті бандерівські гнізда".