17 липня 2013
Тексти

Голландці в УПА. Як утікачі з концтабору знайшли прихисток у повстанців

Неймовірна історія порятунку голландських офіцерів доводить, наскільки потужним стимулом може бути бажання жити вільним.

Кіностудія ім.Довженка як дзеркало русифікаторської політики в СРСР

Добре відомо, що вплив візуальної інформації на формування поведінки людини є значним. І тут цікаво дослідити, як була представлена українська мова в совєцькій кінематографії.
Коротко

У Києві поховали випробувача найбільшої в світі водневої бомби

Сьогодні в Києві на Берковецькому кладовищі поховали інженера-випробувача Лисенко Юрія Васильовича – останнього українця, який брав участь у випробуваннях найбільшої в світі водневої бомби.

До Царськосельського музею передали сімейний архів Романових

В 95-ту річницю розстрілу імператорської сім'ї в Єкатерининському палаці відкрилася виставка, багато експонатів якої пройшли дуже довгий шлях, перш ніж повернутися в будинок свого власника.

У Китаї закрили музей з фальшивками

Влада Китаю закрила музей з фальшивими експонатами в провінції Хебей, який відкрив керівник місцевого відділення китайської Компартії Ван Цзунцюан.

Львівський журнал-літопис міжвоєнних років виклали у мережі

Всі 109 номерів міжвоєнного журналу "Літопис Червоної Калини" (1929-1939 рр.) розмістили в Електронному архіві українського визвольного руху.

На Тернопільщині відкрили пам'ятник Івану Павлу ІІ. ФОТО

У Зарваниці на Тернопільщині відкрили пам'ятник 246-му понтифіку, блаженному Івану Павлу ІІ.

По п'ятницях киянам будуть читати вголос в музеї

Національний художній музей (Грушевського, 6) або просто "Музей з левами" запрошує на live-проект "Музей. Summertime". Щоп'ятниці на гостей чекають після робочого дня в залі кольорових крісел і будуть читати вголос книгу.

У Брюсселі за дві хвилини пограбували музей

Одне з вкрадених полотен оцінюється в 1,25 млн. євро. Злодії проникли в Музей ван Бюрена через вікно і діяли дуже швидко.

Мати арештованого за пограбування музею спалила роботи Пікассо, Гогена і Моне

Мати одного з підозрюваних у пограбуванні музею Kunsthal у Роттердамі стверджує, що вона спалила всі викрадені її сином картини.