19 липня 2013
Тексти

Прага через об’єктив таємної поліції. Фото спецслужб 1970-80 років

Фото, експоновані на виставці "Прага через об’єктив таємної поліції", представляють діяльність Управління зовнішнього стеження Служби держбезпеки Чехії 1970-1980-х років.

Несправедливо-лагідна любов. Про Лесю Українку та її чоловіків

"У світі стільки несправедливо-прикрого, що якби не було несправедливо-лагідного, то не варто було б жити" - писала Леся Українка про почуття до Климентія Квітки. До 100-х роковин з дня смерті письменниці - історія її шлюбу.
Коротко

У філії бібліотеки кіномистецтва відкриється музей "Будинок Тарковських"

Ірма Рауш, перша дружина Андрія Тарковського і виконавиця ролі Дурочки у фільмі "Страсті за Андрієм", за згодою сина Арсенія (первістка Андрія Тарковського) безоплатно передала на зберігання майбутнього Музею "Дім Тарковських" в Москві (філія Бібліотеки кіномистецтва імені С.М. Ейзенштейна в Щипковському провулку) багатющий архів матеріалів, більшість з яких вперше побачать світ.

Більшість українських музеїв потребує ремонту й реставрації

Понад 80% українських музеїв потребують ремонту й реставрації, а переважна більшість музейних експонатів перебуває у непристосованих для їхнього зберігання приміщеннях.

У вересні московський Музей Маяковського закриється на два роки

15 вересня Музей Маяковського в Москві закриється на дворічний ремонт, протягом якого виставки та освітні програми музею проходитимуть на альтернативних майданчиках.

Гітлер, Голокост та Ізраїль стали найсуперечливішими темами Вікіпедії

Оприлюднені найсуперечливіші теми на Вікіпедії. Науковці проаналізували зміни та правки, внесені до статей, щоби виявити, з приводу яких тем дописувачі енциклопедії найбільше сперечаються.

В Китаї будують музей на штучно створеному острові

Поблизу острова Піньтань в Китаї будують найбільший приватний музей на штучно створеному острові.

На Львівщині вшанують пам'ять вояків дивізії "Галичина"

21 липня на військовому кладовищі вояків дивізії "Галичина", що між селами Червоне – Ясенівці Золочівського району, відбудуться заходи з вшанування пам'яті українських вояків.

У Латвії створюється Музей негромадян

Парламент непредставлених, Конгрес негромадян Латвії схвалив ідею створення Музею негромадян (Музей живої пам'яті). Про це повідомив Депутат Парламенту непредставлених Володимир Шилін.