25 лютого 2013
Тексти

Чому і хто ходить у музей? Лекція топ-менеджера Британського музею

"На відміну від телевізора, музей може не тільки дати знання, але й змінити людину. Тому ми разом із соціологами вивчаємо безліч речей: скільки часу відвідувачі проводять біля експонату, як ходять у залі, як спілкуються один з одним, і ще безліч речей, про які я хочу розповісти..."
Колонки

Джон-Пол Химка: Ще кілька слів про львівський погром. ФОТО

Наявні фотографії із львівського погрому відбивають події тільки фрагментарно, а з понад 300 міліціонерів збереглося тільки 10 їхніх посвідчень із фотокартками. Як тоді сталося, що аж на двох таких міліцейських посвідченнях бачимо погромників?
Коротко

Кримська влада усуває татар від меморіальних заходів - Меджліс

Кримська влада намагається усунути Меджліс від організації меморіальних заходів, приурочених до 69-ї річниці депортації кримських татар.

У Києві прочитають лекцію про реформи Столипіна в Україні

Проект Політ.uа запрошує на лекцію доктора iсторичних наук, професора кафедри iсторiї Росiї середновiччя i раннього нового часу Російського державного гуманітарного університету Михайла Давидова.

У Києві презентують щоденники Довженка

У Києві відбудеться презентація спільного українсько-російського збірника документів "Олександр Довженко. Щоденникові записи. 1939-1956 рр."

У Нью-Йорку відкриється Музей об'єднаних мистецтв

В американському Брукліні (район Нью-Йорка) з'явиться Музей об'єднаних мистецтв, де будуть виставлені роботи діячів культури з колишніх республік СРСР та інших країн світу. Про це розповів в неділю автор проекту - президент міжнародного мистецького об'єднання "Мистецтво натхнення" Володимир Андрєєв.

"ТЕРОРУ НЕ ЦУРАЛИСЯ Й ПОЛЯКИ" - ЕКС-ПРЕЗИДЕНТ ПОЛЬЩІ

Екс-президент Польщі Александр Квасневський вважає, що полякам та українцям в історичній політиці варто використовувати досвід німецько-французького діалогу, коли обидві сторони мають різні інтерпретації тих самих фактів.

Музей в Кореї стане "центром антиамериканського виховання"

Кім Чен Ин, який побував на будівництві нової будівлі Музею Перемоги у Вітчизняній визвольній війні (Корейська війна 1950-1953 років), заявив, що музей повинен стати "основним центром антиамериканського виховання в КНДР".

УНІВЕРСИТЕТУ ОБОРОНИ ПРИСВОЄНЕ ІМ'Я РАДЯНСЬКОГО ГЕНЕРАЛА

Президент України Віктор Янукович присвоїв Національному університету оборони (Київ) ім'я радянського генерала Івана Черняховського.

На "Оскарі" перемогли історичні фільми. ВІДЕО

Вшановано внесок Голлівуду у знання історії США. Нагороду за кращий фільм отримала кіноверсія подій 1980 року, коли ЦРУ врятувало заручників із ісламістського Ірану. Кращим актором визнано виконавця ролі президента Лінкольна, який веде політичну боротьбу за зміну конституції країни.

В Росії з'явиться музей паперу

Перший в Росії музей паперу незабаром відкриється в місті Комунар Ленінградської області. Проект був представлений в Президентській бібліотеці імені Єльцина на закритті Балтійської медіашколи.

У Києві розкажуть, як зберігати минуле у місті і чи треба це робити

Книгарня "Є" запрошує на зустріч зі Світланою Шліпченко "Минуле і місто: між просторизацією пам'яті та візуалізацією історії".