На Львівщині демонтували пам'ятник Кутузову. ФОТО

У Бродах (Львівська область) комунальники демонтували пам'ятник полководцю Російської імперії Михайлу Кутузову, розташований у сквері навпроти Педагогічного коледжу імені Шашкевича.

Про це повідомляє ZIK.

За подією спостерігали депутати та громадськість міста, перехожі.

Спочатку з допомогою автокрана зняли погруддя полководця, а згодом –  і постамент.

Таким чином було виконано рішення Бродівської міськради, прийняте у грудні 2013 року у відповідь на звернення політв'язня Ігоря Калинця, в якому він закликав встановити на місці пам'ятника Кутузову в монумент "комусь із видатних українців".

 

На віче в Бродах громада ініціювала встановлення на цьому місці пам'ятника загиблим Героям Майдану.

Пам'ятник Кутузову у Бродах було встановлено навпроти тодішнього педучилища у 1974 році.

Бетонні частини пам'ятника Кутузову відвезли відправили на територію КП "Броди", де він зберігатиметься до кращих часів. Подальшу долю знесеного пам'ятника має вирішити громадськість міста.

Михайло Голеніщев-Кутузов (1745-1813) - генерал-фельдмаршал Російської імперії, відзначився у війнах з Османською імперією і наполеонівською Францією.

Дивіться також: "Русское Единство" вважає, що Кутузов звільняв Крим від фашистів. ВІДЕО"

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.