Велику китайську стіну знову відкрили для відвідувачів

Знаменита ділянка Великої китайської стіни Бадалін у Пекіні частково відкрилася у вівторок за більше ніж два місяці з моменту її закриття через спалах епідемії коронавірусу нового типу.

Про це повідомляє Сіньхуа.

 

"Мальовничий район буде відкритий з 09:00 до 16:00, а щоденну кількість відвідувачів буде обмежено до 19,5 тис. осіб. Станом на 14:00 вівторка загалом 892 людини пройшли онлайн-реєстрацію на відвідання пам'ятки", - йдеться у повідомленні.

Відвідувачам необхідно заздалегідь забронювати квитки на офіційному сайті або через Wechat, а також зареєструватися в спеціальному мінідодатку для отримання коду здоров'я. Крім того, при вході на об'єкт треба пройти перевірку температури тіла.

Для запобігання скупченню людей був розроблений маршрут екскурсій одностороннього циклу. Канатна дорога, Музей Великої китайської стіни, стара Велика стіна і деякі інші ділянки залишаться поки що закритими.


ДОВІДКА. Бадалін, розташований у пекінському районі Яньцин майже за 60 км на північний захід від центру китайської столиці, став першою ділянкою, що відкрилася для туристів, і найпопулярнішим напрямком для відвідання Великої китайської стіни. У 2018 році її відвідали понад 9,9 млн осіб.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.