У Львові створили мурал, де Шевченка зобразили у стилі The Beatles

У Львові, на вулиці Шкільній, художник Андрій Буняк створив мурал, який повторює сюжет обкладинки альбому “Abbey Road” британського поп-гурту The Beatles. Однак замість музикантів “дорогу переходять” чотири Тараси Шевченки.

Про це повідомляє Локальна історія.

 

Зазначають, що стінопис з'явився у межах спільного проєкту Андрія Буняка та Львівобленеого. Художник розмалюває об'єкти комунального підприємства.

"Зображення чоловіків на пішохідному переході відсилає до нас до відомої фотографії учасників групи The Beatles – поп-ікон минулого століття. Водночас силуети нагадують образ Тараса Григоровича Шевченка, одягнутого в кожух, військову форму, чорне пальто. Так його зображують, аби передати журбу.

Хоча, згідно з історичними даними, викладеними на курсі Орисі Демської, Тарас Шевченко був веселим і комунікабельним, душею компанії, а "мучеником" його зробив Радянський союз", – каже про мурал Андрій Буняк.

На муралі однин із силуетів Шевченка, якого автор зобразив у сучасному одязі, каже: "Зніміть вже з мене той кожух".

Зазначають, новий стінопис нагадує, що український національний герой більш відомий, ніж "бітли" і, найперше, він був веселою людиною. На думку автора, слід почати викидати прорадянські образи та віяння.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.