Помер колишній прем'єр СРСР та уроженець Донеччини Микола Рижков

У Росії помер експрем'єр СРСР, уродженець Донеччини Микола Рижков, який схвалював вторгнення росії та окупацію українських земель.

Про це заявила очільниця ради федерації рф Валентина Матвієнко, пише ua.news.

"Людина-епоха. Людина унікальної долі та державний діяч унікального масштабу. І великої душі. Виявлялося це у всьому, за що брався Микола Іванович, з чим стикався. Він завжди щиро і глибоко переживав справу, результат. За людей. За країну. Все пропускав через душу. І це не гарні слова", - написала Матвієнко.

Микола Рижков - радянський партійний діяч. Ексголова Ради міністрів СРСР, ексдепутат державної думи російської федерації. Народився 28 вересня 1929 року в селищі Диліївка Бахмутського району Донеччини. Він організовував роботу щодо ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС в 1986 році.

У 2004 році нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня "за визначний особистий внесок у розвиток російсько-української співпраці". Був почесним громадянином міста Торецьк на Донеччині.

Рижков підтримував введення російських військ в Україну в 2014 році. За це на нього наклали санкції, його активи заморозили і заборони в'їзд до країн ЄС. У 2022 році він підтримав спробу анексії чотирьох регіонів України як сенатор. 

 

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.