АНОНС: Презентація четвертого видання книги "Історія ядерного роззброєння України"

18 червня у Львові відбудеться зустріч з народним депутатом України п’яти скликань Юрієм Костенком. Він презентує четверте видання своєї книги "Історія ядерного роззброєння України".

Про це повідомляє ЛОР.

Перше видання книги вийшло у 2015 році накладом 1000 примірників. У 2017 році книгою зацікавився Гарвардський університет, і після детального вивчення та звірки всіх фактів та документів, університет видав книгу англійською мовою у двох варіантах, один з яких — посібник для студентів політології Гарварду.

Четверте видання "Історії ядерного роззброєння України" є відповіддю на зростання популярності книги в Україні і світі.
Дослідження видане на основі документів, зокрема, секретних, а також публікацій у західних, російських та українських ЗМІ, невідомих загалові фактів про кулуарну частину процесу від безпосереднього учасника подій.

Історію відмови від третього у світі ядерного потенціалу автор виклав у контексті становлення державних інституцій України у перші три роки незалежності, "гри в дві руки" з боку США й Росії, а також "громадянської війни" в коридорах української влади - між новою та пострадянською генераціями політиків.

На презентації можна буде придбати книгу з автографом Юрія Костенка за донатний внесок на перемогу. Кошти, виручені від продажу книги, автор передасть на потреби ЗСУ.

Коли: 18 червня, 18:00

Де: Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука, пл. Ринок, 9. 

 

Мальтійський лицар – в оперативній розробці нквс

"Протягом кількох місяців у Парижі існує організована Токаржевським таємна організація під назвою «Орден Св. Юра» (ім’я Петлюри). Ця організація… налічує близько 20 осіб… Мета організації достеменно не з’ясована. Кажуть, що цим таємним товариством керував Василь Вишиваний…"

Австралійські українці у В’єтнамській війні

Народились у Німеччині, жили в Австралії, воювали у В’єтнамі на боці США. Матеріали австралійського національного архіву, реєстр ветеранів, журнали бойових дій розкривають крихти інформації про покоління українських мігрантів, яке було створене однією війною та потрапило на іншу.

"Пам’ять може зробити нас людьми, які змінять Україну", - Максим Остапенко

Інтерв’ю з директором "Києво-Печерської лаври" для Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

"Мене 2-річну витягнули з-під мертвої мами". Радіо Свобода побувало в селі Угли, що пережило Волинську трагедію

Сарни ‒ Український інститут національної памʼяті отримав звернення від польської громадянки Кароліни Романовської щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків членів її родини, яких убили 12 травня 1943 року. УІНП погодив ці пошукові роботи в селі Угли Рівненської області на 2025 рік. Радіо Свобода поїхало в село Угли, що у Сарненському районі Рівненщини, щоб дізнатися, що там нагадує про трагедію 81-річної давнини? Що залишилося у пам'яті місцевих жителів про ті страшні часи в роки Другої світової війни?