Серіал "Чорнобиль" отримав відзнаку премії "Золотий глобус"

Премію "Золотий глобус" як найкращий драматичний фільм отримала стрічка "1917", серед комедій та мюзиклів переміг фільм "Одного разу в Голлівуді", а серед міні-серіалів – "Чорнобиль".

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на Variety.

 
ФОТО: GOLDENGLOBES.COM

Вручення премії Голлівудської асоціації іноземної преси (HFPA) "Золотий глобус" відбулося у Лос-Анджелесі в ніч на 6 січня. 77-е нагородження пройшло на території готелю "Беверлі Хілтон", а провів церемонію Рікі Джервейс.

На відміну від "Оскара" "Золотий глобус" вибирає не один найкращий фільм, а два: один драматичний і одну комедію або мюзикл.

Цьогоріч у номінації "найкращий драматичний фільм" переможцем стала стрічка "1917" Сема Мендеса. Вона обійшла, зокрема, "Ірландця" Мартіна Скорсезе і "Джокера" Тодда Філліпса. Крім того, за "1917" Мендес також удостоївся звання "найкращий режисер".

Серед комедій та мюзиклів 2019 року найкращим назвали "Одного разу в Голлівуді" Квентіна Тарантіно. Він обійшов "Ножі наголо", "Рокетмена", "Кролика Джоджо" і "Мене звуть Долемайт". Тарантіно також отримав статуетку за перемогу у номінації "найкращий сценарій".

Південнокорейська стрічка "Паразити" режисера Пон Чжун Хо отримала "Золотий глобус" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

"Містер Лінк: Загублена ланка еволюції" переміг як найкращий анімаційний фільм. Ця стрічка студії Laika обійшла відразу трьох конкурентів від Disney - "Холодне серце 2", "Історію іграшок 4" і "Короля Лева", а також "Як приручити дракона 3" від Universal.

Найкращим комедійним серіалом став "Флібег" Фібі Уоллер-Брідж.

Найкращим драматичним серіалом HFPA визнала проект каналу HBO "Спадкоємці". Робота режисера Марка Майлод змагалася з "Короною" режисера Бенджаміна Карона, "Ранковим шоу" режисера Мімі Ледер, "Великою маленькою брехнею" Жана-Марка Валле та "Вбиваючи Єву" Деймона Томаса.

"Чорнобиль" від HBO став фаворитом у категорії "Найкращий телефільм або міні-серіал". Він обійшов "Найгучніший голос" (Showtime) і "Виверт-22" (Hulu).

Найкращим актором у драматичному фільмі став Хоакін Фенікс, який зіграв головну роль у "Джокері". А найкращим актором у жанрі комедії чи мюзиклу став Терон Еджертон із "Рокетмена".

Найкращою акторкою в драматичному фільмі стала Рене Зеллвегер, які зіграла головну роль у мюзиклі "Джуді" режисера Руперта Гулда. А найкращою акторкою в комедії або мюзиклі стала Аквафіна з "Прощання".

Нагороду за найкращу музику у фільмі отримала Хільдур Гуднадоттір ("Джокер").

А найкращою піснею стала "Love Me Again" із "Рокетмена".

Причини масового полисіння дітей у Чернівцях влітку 1988 року

Взятися за написання цієї статті спонукали мене публікації, у яких протягом 30 років після трагедії, що зачепила багатьох чернівчан, продовжують поширювати брехню про причини масового полисіння у Чернівцях. І найголовніше, що змусило це зробити - передчасний відхід у вічність мого колеги по роботі та товариша - Анатолія Галіна, який у часи тоталітарного режиму не побоявся піти проти системи, завдяки зусиллям якого стали відомі справжні причини полисіння у Чернівцях влітку 1988 року.

"Редактор" Василь Мудрий і його "Діло"

У списку тих, кого дуже хотіли завербувати в 1930-ті роки працівники НКВД СССР, був тодішній голова Українського національно-демократичного об'єднання – найпотужнішої західноукраїнської парламентської партії і головний редактор найстарішої української галицької газети "Діло" Василь Мудрий.

Як Роман Шухевич-"Щука" тричі березневу Тису перепливав

Роман Шухевич був чудовим плавцем, чемпіоном українських національних змагань з плавання. У нього була цивільна мрія – до 40-річчя переплести протоку Ла-Манш. Готувався, тренувався, багато плавав. Але на практиці – довелось боротись з окупантами й тричі долати Тису. Не для того, щоб втекти від відповідальності. А для того, щоб виконати свій обов'язок вояка, борця за незалежну й соборну Україну.

Яким був радянський лад? Судження історика

Деякі експерти пов'язують оптимістичні для нас перспективи в російсько-українській війні з відходом Владіміра Путіна від влади. Однак він є надто пересічною фігурою, яка не заслуговує сполученого з нею терміну "путінізм". Ми повинні усвідомити самі і переконати союзників у тому, що Російська Федерація являє собою екзистенційну загрозу для всіх народів, які потрапили в орбіту Кремля. Конкретна фігура очільника російських панівних кіл – справа другорядна. Ця країна готова порушувати встановлений світопорядок за будь-яких умов.