Силовики під час навчань розстріляли будівлю майбутнього музею у Прип'яті

Під час навчань МВС у чорнобильській зоні постраждало кілька потенційних пам'яток

4 лютого під час навчань підрозділи Міністерства внутрішніх справ розстріляли і підпалили кілька будинків у закинутому місті Прип'ять у чорнобильській Зоні відчуження.

Силовики стріляли по будівлях з мінометів і влаштували пожежу в будинку побуту "Ювілейний", вибивши у ньому вікна. Постраждала будівля пошти з мозаїкою на фасаді — у цій будівлі 27 квітня 1986 року прип'ятська журналістка Ніна Мельник начитувала оголошення про евакуацію.

Також під обстріл потрапив будинок з квартирою пожежника Володимира Правика, де мав бути розташований музей. На проєкт музею вже витрачено 1,4 мільйона гривень.

 
Будинок з квартирою пожежника Володимира Правика

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.