1 квітня 2019
Тексти

Анекдоти для Рейгана. Розсекречені документи ЦРУ

Рональд Рейган часто оповідав анекдоти про радянську дійсність. Звідки він їх міг знати? У ЦРУ розсекретили кілька документів, які пояснюють джерела специфічної поінформованості 40-го Президента Сполучених Штатів.

1 квітня в історії

1809
народився Микола Гоголь, український і російський письменник


1890
у США запатентовано тролейбус


1960
з мису Канаверал запущено перший метеосупутник


1976
Стів Джобс і Стів Возняк заснували компанію Apple Computer

Колонки

Ігор Ісаєв: Роксолана наша! Про що українцям у Польщі розповість музей еміграції

«У період кривавих релігійних воєн Річ Посполита була оазисом рівноправ’я і толерантності християнських віровизнань», – повідомляє в першій залі один з наймолодших сучасних музеїв Польщі, Музей еміграції в Ґдині. І в першому ж залі поміщає портрет великої польської емігрантки. Роксолани.
Коротко

У Єгипті група археологів знайшла стародавній палац біля храму Рамзеса II

Група археологів з Нью-Йорка відкрила стародавній єгипетський палац на місті королівського храму. Це підтвердили в Міністерстві античності Єгипту. Віднайдена споруда примикає до храму Рамзеса II в древньому місті Абідос, де були поховані кілька інших єгипетських правителів.

У Великій Британії музиканти відтворили звуки закінчення Першої світової. АУДІО

Музичний дует Field Music з Великої Британії підготував перформанс, який відтворює у звуковому форматі останні моменти перед закінченням Першої світової війни, коли було оголошено про перемир'я.

АНОНС: Круглий стіл «Археологія Полісся»

У Києві відбудеться круглий стіл «Археологія Полісся», організований Інститутом археології НАНУ та Національним музеєм історії України.

У Франківську директор обласного архіву намагався змити хабар в унітаз

Івано-Франківський міський суд визнав винним у зловживанні впливом колишнього директора Державного архіву Івано-Франківської області Ігоря Гриника.

Книгу про Нестора Махна видали в Німеччині

У Німеччині видали книгу про революціонера Нестора Махна, в якій міститься нова інформація про цього політичного і військового діяча.