27 травня 2013
Тексти

Музей страху в "нічному" форматі. Репортаж з Ночі Музеїв. ФОТО

"Вы согласны? Да? Это хорошо. Слышите, там внизу стреляют, это в подвале стреляют тех, которые несогласны", – переконує дівчину пан Василюк. За першу годину через камеру пройшло троє сміливців. Всі погодилися на співпрацю з НКВД, дехто після дискусії на тему відновлення української державності.
Коротко

На Львівщині перепоховають солдат-ворогів Першої світової

Під час пошуково-польових досліджень у Сколівському районі Львівщини товариством пошуку жертв війни "Пам'ять" виявлено місця санітарних захоронень загиблих у роки Першої світової війни солдатів армій Російської та Австрійської імперій.

Історики світу стають на захист соціологічного центру в Москві

Сайт українських істориків Historians.in.ua приєднується до ініціативи колег з німецького часопису "Osteuropa" на підтримку "Левада-Центру" в Москві.

У ЛЬВОВІ МУЗЕЙНИКИ ОБМІНЮВАТИМУТЬСЯ ДОСВІДОМ

5 червня 2013 року Державний природознавчий музей (ДПМ) НАН України у Львові розпочинає серію колоквіумів, присвячених різним практичним аспектам сучасної музеології.

Музею-палацу Воронцова подарували півтисячі картин

Професор, співробітник Нікітського ботанічного саду, Віталій Голубєв, подарував Воронцовському музею при Алупкінському палацово-парковому музеї-заповіднику колекцію з 546 картин.

У Києві презентують книгу про любові Винниченка

Книгарня "Є" та видавництво "Ярославів Вал" запрошують на презентацію книги Надії Миронець "Володимир Винниченко: Таємниці кохання. Хронологія інтимів".

Музей Шевченка: політики розповсюджують недостовірну інформацію

Слова народного депутата України Володимира Яворівського про те, що Літературно-меморіальний музей Тараса Шевченка у Києві знаходиться в жалюгідному стані, а його працівникам кілька місяців не виплачують заробітну плату, не відповідають дійсності.

В Іспанії відкрився музей, присвячений смолі

В іспанському місті Навас-де-Оро (Navas de Oro) з'явився незвичайний Музей смоли.

На Харківщині після реконструкції відкрили центр-музей Антона Макаренка. ФОТО

У селі Подвірки Дергачівського району Харківської області відбулося урочисте відкриття реконструйованого центру-музею Антона Макаренка. Він був побудований в 1988 році, але в 1996 році було припинено його фінансування, і лише восени 2012 року почалися роботи з його реконструкції та поповнення фонду музею.

Презентують книгу Сверстюка про Гоголя

У Києві відбудеться презентація нової книги відомого літературознавця, громадського діяча Євгена Сверстюка "Гоголь і українська ніч".