Спецпроект

Українці для російської пропаганди - як євреї для німецької

Після численних переглядів цього фільму німці щиро вірили - їх фюрер є посланником Бога на землі, він відновлює справедливість. Навіть якщо заради цього треба знести півсвіту з лиця землі. І тут мене осінило. Та це ж - точнісінько російські новини про Україну! (рос)

Я недавно прочитала воспоминания одной старенькой немки - о детстве в фашистской Германии.

Больше всего она запомнила, нет, не игры с друзьями, и не мамину ласку. Нет. Ей запомнились бесконечные, многочасовые походы в кино.

Маленьких детей в кино водили строем несколько раз в неделю. В кино обязательно ходили полицейские, инженеры, учителя и врачи. ВСЕ.

И все они смотрели там в кино один и тот же фильм - "Еврей Зюсс".

Именно после многочисленных просмотров этого фильма - немцы начинали взаправду считать себя великой нацией. Именно после этого фильма - были массовые еврейские погромы.

Именно после этого фильма, до этого мирные немецкие фрау, и даже их невинные немецкие детишечки, и тем более их сильные отцы, - брали в руки молотки и кувалды и шли крушить лавки евреев, дома евреев, имущество евреев.

При том, что эти евреи - вполне могли быть их соседями, знакомыми и даже подчас - хорошими друзьями. Этот фильм рождал - ненависть.

Злий, поганий сатана Зюсс не жив 300 років поряд із німцями, а смоктав із них кров, ґвалтував їхніх жінок, був не людиною, а гадом, якого має знищити благородний німецький народ

После многочисленных просмотров этого фильм немцы искренне верили: их фюрер - это посланник бога на земле, он делает все, чтоб восстановить справедливость и мировой порядок. Даже если ради этого необходимо снести полмира с лица земли.

Я не поленилась и полезла в инет смотреть этот фильм. Нашла. Даже сейчас, когда никого и ничем не удивишь - он под возрастным ограничением.

Ну, что я вам могу сказать. Вначале кажется скучно, затянуто и примитивно. Какие-то напыщенные актеры. Декорации из картона. Все трясется и прыгает.

Старый, мерзкий и в бородавках еврей Зюсс мучает весь город, грабит и унижает прекрасных немецких людей. Насилует неземной красоты невинную девушку-немку. Пытает ее жениха. Потом - немецкий народ не выдерживает и убивает Зюсса.

Я сидела и думала, что же мне все это напоминает.

И тут меня осенило. Да ведь это же - ну точь-в-точь российские новости про Украину!

Ну один в один!

И подлые в бородавках украинцы.

И пытки над россиянами.

И несчастные русско-донбасско-крымские прекрасные женщины.

И не надо никого водить строем в кино, по телеку все это - сто раз в день.

И мы все - мы все, украинцы!!! - такие вот условные "евреи" для большинства россиян. И чего они хотят? Они хотят взять кувалду и рахерачить тут у нас все к чертовой матери!.. И чтоб потом пришел добрый фюрер Путин и восстановил наконец мировой порядок.

PS:. Кстати. На самом деле, еврей Зюсс - реальная историческая личность [Йозеф Зюсс Оппенгаймер - німецький єврейський банкір, жив на початку XVIII-го сторіччя, страчений у віці 39 років, герой численних літературних творів, у т.ч. роману Леона Фейхтванґера 1925 року - ІП].

Он был противоречивый, но, в общем, неплохой чувак. И да, немецких девушек он не насиловал. Но Геббельсу, когда он писал свой сценарий, это было уже не важно.

Джерело: FB Галина Сергеева

Дивіться також:

Фашизм повертається в Україну зі Сходу

Телебачення Третього рейху - сяючий позитив. ВІДЕО

Фашизм - це дуже просто. Пам'ятка від Бориса Стругацького

Формула ТБ-агітпропу від Геббельса: 75% - розважайлівка, 25% - пропаганда

Як створити образ ворога. Україна - в російських підручниках

Гітлер до 1939 року був хорошим - "Известия"

Причини масового полисіння дітей у Чернівцях влітку 1988 року

Взятися за написання цієї статті спонукали мене публікації, у яких протягом 30 років після трагедії, що зачепила багатьох чернівчан, продовжують поширювати брехню про причини масового полисіння у Чернівцях. І найголовніше, що змусило це зробити - передчасний відхід у вічність мого колеги по роботі та товариша - Анатолія Галіна, який у часи тоталітарного режиму не побоявся піти проти системи, завдяки зусиллям якого стали відомі справжні причини полисіння у Чернівцях влітку 1988 року.

"Редактор" Василь Мудрий і його "Діло"

У списку тих, кого дуже хотіли завербувати в 1930-ті роки працівники НКВД СССР, був тодішній голова Українського національно-демократичного об'єднання – найпотужнішої західноукраїнської парламентської партії і головний редактор найстарішої української галицької газети "Діло" Василь Мудрий.

Як Роман Шухевич-"Щука" тричі березневу Тису перепливав

Роман Шухевич був чудовим плавцем, чемпіоном українських національних змагань з плавання. У нього була цивільна мрія – до 40-річчя переплести протоку Ла-Манш. Готувався, тренувався, багато плавав. Але на практиці – довелось боротись з окупантами й тричі долати Тису. Не для того, щоб втекти від відповідальності. А для того, щоб виконати свій обов'язок вояка, борця за незалежну й соборну Україну.

Яким був радянський лад? Судження історика

Деякі експерти пов'язують оптимістичні для нас перспективи в російсько-українській війні з відходом Владіміра Путіна від влади. Однак він є надто пересічною фігурою, яка не заслуговує сполученого з нею терміну "путінізм". Ми повинні усвідомити самі і переконати союзників у тому, що Російська Федерація являє собою екзистенційну загрозу для всіх народів, які потрапили в орбіту Кремля. Конкретна фігура очільника російських панівних кіл – справа другорядна. Ця країна готова порушувати встановлений світопорядок за будь-яких умов.