З МОГИЛИ БАТЬКІВ ГІТЛЕРА ПРИБРАЛИ НАДГРОБОК (фото)

Влада невеликого австрійського міста Леондінге знесла надгробний пам'ятник із могили батьків Адольфа Гітлера. Як і у випадку зі знищенням могили Рудольфа Гесса, причиною стало паломництво неонацистів.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на мера міста Вальтера Бруннера.

За його словами, це рішення прийняв один з родичів Адольфа Гітлера. Він не хотів, щоб могила стала місцем паломництва неонацистів.

 Клара (1860-1907) і Алоїз (1837-1903, до 1876-го носив материне прізвище Шикльгрубер) - батьки майбутнього фюрера. Фото: Daily Mail

Мер зазначив, що могилу Гітлерів часто відвідували неонацисти й екстремісти, які залишали на ній квіти і вигукували нацистські гасла.

 Так виглядала могила батьків Гітлера раніше. Фото: scrapbookpages.com

Нагадаємо, у липні 2011 року з тих же причин за рішенням місцевої влади Німеччини було знищено могилу одного з чільних діячів нацистської партії Рудольфа Гесса. Прах Гесса при цьому спалили й розвіяли над морем.

Поховані в одній могилі

Адольф Гітлер народився в родині державного чиновника Австро-Угорської імперії Алоїза та Клари Гітлер у квітні 1889 року.

Адольф Гітлер у віці приблизно 1,5 років

Троє дітей, які народилися до Адольфа, померли немовлятами. Це був третій шлюб Алоїза. Клара (в дівоцтві Пьольцл) була його родичкою.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.