Гітлер уживав кокаїн і купував лімузини - документи. ФОТО

Американський аукційний дім Alexander Historical Auctions виставив на продаж медичні карти колишнього лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера. Серед них - рентгенівські знімки і спогади лікарів фюрера.

Про це повідомляє Huffington Post.

На сайті аукційного дому опубліковані рентгенівські знімки черепа і носової пазухи Гітлера.

"Раніше ці документи зберігалися в архівах американської військової розвідки", - зазначив президент аукційного дому Білл Панагопулос.

Медичні картки фюрера свідчать про те, що він приймав кокаїн, 28 лікарських препаратів і страждав від "неконтрольованого метеоризму". Через останню обставину він, зокрема, вживав таблетки, які містили алкалоїд стрихнін.

Череп Гітлера в 55 років

Крім того, фюрер використовував стебла лікарської ромашки для очисної клізми, пише видання.

В одному з документів йдеться про те, що А.Гітлеру вводили екстракт з сім'яників молодого бика для того, щоб підвищити його лібідо.

У параграфі "Сексуальні характеристики" розкриваються деталі особистого життя нацистського вождя: "Доктор Теодор Моррелл [особистий лікар Гітлера - ІП] вважає, що Гітлер, не будучи схильним до сексу, іноді вступав у статевий зв'язок з Євою Браун, незважаючи на те, що вони зазвичай спали в різних ліжках".

Обкладинка звіту "Гітлер очима його лікарів"

Інший лот - це 178-сторінковий рапорт, складений для американців лікарем Ервіном Ґайзінгом. В ньому розкриваються деталі бесід із Гітлером - від його вегетаріанства і огиди до тютюну й алкоголю до бачення Європи після війни.

"Єдиним гідним опонентом є Сталін, який знаходиться майже на моєму рівні, - казав Гітлер. - Британія розпадеться... Америка візьме, що залишиться, і вимете англійську імперію з історії..."

Серед документів є й намальована Гітлером карта резиденції "Вовче лігво", на якій вказано навіть місце, де в 1944 році нацистські офіцери здійснили замах на фюрера.

 Платіжка за червень 1930-го. Нацистська партія купує лімузин "мерседес"

Очікується, що стартова ціна кожної медичної карти фюрера складе $2 тис.

Поміж інших виставлених на аукціон документів, пов'язаних з історією Другої світової війни, є листівки, плакати, звіти, платіжні квитанції тощо.

 "Янгол смерті", лікар-убивця з концтабору Аушвіц, пише листа дружині. "Чекаю з нетерпінням Різдва... хочу побачитися... купив ліжчко для [сина] Рольфа...". Аукційний дім оцінює листівку в $7-8 тисяч

ІП знайшла там навіть привітання випускнику Ленінградського суворовського училища, підписане найкращим льотчиком-асом антигітлерівської коаліції, українцем Іваном Кожедубом.

Цей аукційний лот оцінюється у $100-150

Читайте також: "Британська розвідка намагалася годувати Гітлера жіночими гормонами"

Причини масового полисіння дітей у Чернівцях влітку 1988 року

Взятися за написання цієї статті спонукали мене публікації, у яких протягом 30 років після трагедії, що зачепила багатьох чернівчан, продовжують поширювати брехню про причини масового полисіння у Чернівцях. І найголовніше, що змусило це зробити - передчасний відхід у вічність мого колеги по роботі та товариша - Анатолія Галіна, який у часи тоталітарного режиму не побоявся піти проти системи, завдяки зусиллям якого стали відомі справжні причини полисіння у Чернівцях влітку 1988 року.

"Редактор" Василь Мудрий і його "Діло"

У списку тих, кого дуже хотіли завербувати в 1930-ті роки працівники НКВД СССР, був тодішній голова Українського національно-демократичного об'єднання – найпотужнішої західноукраїнської парламентської партії і головний редактор найстарішої української галицької газети "Діло" Василь Мудрий.

Як Роман Шухевич-"Щука" тричі березневу Тису перепливав

Роман Шухевич був чудовим плавцем, чемпіоном українських національних змагань з плавання. У нього була цивільна мрія – до 40-річчя переплести протоку Ла-Манш. Готувався, тренувався, багато плавав. Але на практиці – довелось боротись з окупантами й тричі долати Тису. Не для того, щоб втекти від відповідальності. А для того, щоб виконати свій обов'язок вояка, борця за незалежну й соборну Україну.

Яким був радянський лад? Судження історика

Деякі експерти пов'язують оптимістичні для нас перспективи в російсько-українській війні з відходом Владіміра Путіна від влади. Однак він є надто пересічною фігурою, яка не заслуговує сполученого з нею терміну "путінізм". Ми повинні усвідомити самі і переконати союзників у тому, що Російська Федерація являє собою екзистенційну загрозу для всіх народів, які потрапили в орбіту Кремля. Конкретна фігура очільника російських панівних кіл – справа другорядна. Ця країна готова порушувати встановлений світопорядок за будь-яких умов.