У костелі в центрі Києва планували провести показ мод. Мінкульт скасував захід

Відомій українській дизайнерці Альоні Серебровій не дозволили проводити модний показ у приміщенні. На думку дизайнерки, показ колекції одягу "привернув би увагу молоді до культурної та архітектурної пам'ятки України".

Про скасування заходу написав на своїй сторінці у Facebook міністр культури Володимир Бородянський, повідомляє ТСН.

 

"Показу мод у будівлі костелу Святого Миколи, який перебуває на балансі Національного будинку органної та камерної музики України – не буде.

Оскільки одночасно це і Національний будинок органної та камерної музики України і діючий костьол, будь-які заходи в цьому місці враховують позицію настоятеля. Усно настоятель вже надав негативну відповідь", - заявив він.

Зазначимо, раніше ЗМІ повідомляли, що Сереброва звернулась до Бородянського з проханням посприяти проведенню такого заходу, який "стане символом нового осмислення зв'язку між традиційним та сучасним, духовним та тілесним, вічним і тимчасовим, та, без сумніву, приверне увагу молоді до цієї культурної та архітектурної пам'ятки України".

Зокрема, відповідний лист, а також звернення Міністерства культури до настоятеля релігійної організації "Релігійна Громада Парафія Святого Миколая Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-католицької церкви у Києві" Отця Андрія Рака та до генерального директора ДП "Національний будинок органної та камерної музики України" Тетяни Стахурської щодо проведення заходу у костелі з'явилися у розпорядженні "Обозревателя".

 
 
 

За словами самої Серебрової, КМДА дала дозвіл на проведення заходу у костелі.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.