У костелі Святого Миколая завершили протиаварійні роботи. Восени 2021 року там сталася пожежа

У столичному костелі Святого Миколая 31 січня завершили протиаварійні роботи відновлення органа та роботи з реставрації фасаду.

Про це повідомив представник благодійників Масі Найєм.

 

За його даними, на протиаварійні роботи витратили 21,5 мільйона гривень — це пожертви українського бізнесу. Найбільша частина коштів пішла безпосередньо на протиаварійний ремонт — 19,3 мільйона гривень, а решту грошей витратили на експертизу проєкту, технічне обстеження будівлі, нагляд за будівельними роботами та утримання служби замовника.

Наразі на рахунку фонду залишилося понад вісім мільйонів гривень. Наєм обіцяє згодом повідомити, куди підуть ці гроші, оскільки фінансувати реставрацію не потрібно — ці кошти надасть держава.

«Сувенір» для засновника Служби безпеки ОУН Миколи Лебедя

До постаті засновника, організатора і першого керівника Служби безпеки (СБ) ОУН Миколи Лебедя була прикута особлива увага органів КГБ. Навіть коли він опинився далеко за океаном, у США, до нього намагалися підіслати агентів, дізнатися про його погляди, вивідати плани, вчинити гучну провокацію і навіть мали намір за його допомогою реанімувати пошуки золота ОУН, закопаного у прикарпатських лісах.

Леся Гасиджак: «Пам’ятання минулого робить нас українцями»

Публічне інтерв’ю з Лесею Гасиджак, очільницею Музею Голодомору, у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Хто насправді була дружиною гетьмана Мазепи

На Афоні знайдено унікальний рукопис, а в ньому — її ім’я, і це не Ганна Фридрикевич.

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Нам слід якнайшвидше завершити процес формування української політичної нації»

Розмова з Іванною Климпуш-Цинцадзе – головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у 2016-2019 роках.